söndag 23 juni 2013

Veckans underlättare.

Jodå, vi har överlevt midsommarhelgen och det har vi gjort med bravur minsann! Inga blessyrer, missöden eller överförfriskningar alls faktiskt, bara en lugn och härlig kväll i glada vänners lag och en avkopplande lördag därefter. Vi njöt av solen, åt gott (som vanligt), lekte, spelade spel och skrattade på midsommarafton, midsommardagen bjöd på både långfrukost, promenix och evighetslångt balkonghäng ackompanjerat av cigarr och bok (var och en till sitt:)). Två dagar helt i Mårtenssons smak helt enkelt!

Dagen idag inledde vi med att testa vattentätheten på våra "walking-kläder och skor", helt ofrivilligt kan vi ju tillägga... Dyngsura, men så överlyckliga att vara hemma i stugvärmen igen, blev det en frukost med tillhörande planering av veckomenyn. Nu visar sej solen igen, det tackar vi för, så stålhingstarna ska sadlas för en tur upp till Ankis far, har vi tur så bjuds det kanske på en fika?

Men innan vår cykeltur så ska vi bjuda er på ett nytt förslag för veckans middagar. Kanske är det flera av er som startar sin semester nu och då kan det kanske sitta extra bra med några snabba och lättlagade förslag? Säkert lika bra för de av er som jobbar också, så varsågoda, här är veckans underlättare:


En färsrätt med fräscha smaker passar för en sommarmåndagbiff med fetaost och persiljaröra
Fisk på tisdagar, eller hur? En snabb och enkel torskgratäng med mozzarella och tomat blir det då.
Veckans vegetariska alternativ kör vi på onsdag, en blomkålssoppa med västerbottenost.
På torsdag är det så dags för en oerhört lättlagad korvlåda med ris, tomater och bacon.
Fredagsmyser gör vi med en asiatisk oxfilé, man kan ju inte bara kocka på grillen fast det är sommar...
Men när lördagen är här så är det dags för mixed grill med kyckling, fetaostsås och baconlindad chevre.
En baconlindad lax serveras med romsås på söndag, en av våra absoluta favoriter faktiskt.
Och som en liten bonus så låter vi jordgubbarna bada i bubbel i en champagnedrink med jordgubbar!

Ikväll vankas det hel lax som tillagats i ugnen i köket, det känns som en passande avslutning på en fin vecka. Ett ljus ska tändas och vi kommer att skänka en extra tanke till Ankis mor som idag skulle firat sin 75-årsdag, tänk så mycket hon lärde oss om mat och matlagningens konster.

Ha en riktigt bra vecka, är det dags för semester så önskar vi er en härlig sådan, ta hand om varandra och glöm inte bort att uppskatta och njuta av livet!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

  1. Åh, då skänker jag er ett helt gäng kramar, jag är säker på att Ankis mamma läser er blogg (och har det gott!) i Den Stora Mathimlen! :=) Kärlek till er!

    SvaraRadera
  2. Ni verkar ha haft det bra över midsommar, härligt. Inte behöver man haussa upp helgen utan bara vara i goda vänners lag låter ljuvligt. Vi hade det bra vi också på liknande vis nära naturen och en strålande sol som sken på oss i stort sett hela dagen, underbart!

    Tror precis som Charlotta att Ankis mamma har det gott och skänker er ljuvliga tankar, kram på er!

    SvaraRadera
  3. Vad fint med bildcollage till veckans meny! :)
    Biffar med fetaost plus persiljeröra låter gott! Kanske blir det till middag idag! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Ni verkar ha haft en redig midsommar, som man ska! Utan ångest i lördags ;) Härligt att ni tuffar vidare med veckans matsedel! Tummen upp för det!

    SvaraRadera
  5. Mycket gott! // UllanBullan testar i köket

    SvaraRadera
  6. Fin midsommar ni hade! Vi hade också det skönt och lugnt. På midsommardagen var vi till en nöjespark med min mamma och min systers son :) Önskar er en fin start på veckan. Vi är nu tillbaka i Amsterdam och idag regnar det och är ruskigt kallt. Kram

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!