måndag 24 juni 2013

Piggelindrink

Vi rapporterar idag från vårt midsommarfirande. Vi kör på med bilderna helt i kronologisk ordning och börjar därför med "innan-maten drinken", en giftgrön variant på piggelindrinken. Har ni inte Midori hemma så kan ni blanda en Piggelindrink efter detta receptet.

drink med piggelin

Grön piggelindrink  1 glas
2 cl Midorilikör
2 cl vodka
fruktsoda, sprite eller 7-up
1 Piggelinglass
is
Blanda alkoholen i ett glas, ta i isbitar och fyll upp med läsk.
Stick i glasspinnen precis vid serveringen.

Drinken avnjöts i strålande solsken på uteplatsen, värmen var härligt överraskande och vi satt en lång stund och bara insöp solen och utsikten. Som vanligt blev det ett och annat skrattanfall också, ni vet såna där gapflabb som ger svår träningsvärk dagen efter! Fru Mårtensson skrattade så hejdlöst att hon inte ens hann dricka halva drinken innan det var dags att fixa till förrätten...

Anki ger sig i kast med matjesilltårtan och bästa köksassistenten Lovisa hjälper till med dekoreringen. Som ni ser så har vi fortfarande lite svårt att hålla oss för skatt...

Två väldigt nöjda dekoratörer med årets upplaga av tårtdekorationen:

En midsommarstång med flagga och allt. Vi kan ju säga som så att nu börjar det bli allt svårare att komma på nya varianter till kommande års tårtor...

Efter förrätten slappades det lite här och var, Gustaf satte sej tillrätta i soffan och matchade kudden det bästa han kunde, samtidigt som han passade på att spela lite datorspel.

Cheese la beslag på den svalaste platsen, där hade han bra koll på situationen och passade på att stänga ögonen lite då och då.

Men vad Håkan och Thomas sysslar med här är ett frågetecken... Håkan ser mest ut som han har något som sitter i kläm någonstans och Thomas ser väldigt nöjd ut med det:)

Efter pausen och smältandet av sillatårtan var det så dags att lägga en flankstek på grillen och ojojoj, vilken flankstek det blev! Smaken och mörheten gjorde att sås var helt överflödigt (även om det slank ner ändå).

Örtagården i Perssons trädgård där det växer en hel massa godsaker, fänkål, oregano, rosmarin och kyndel. Den där kyndeln var det en person som var extra intresserad av... 
tydligen är det en väldigt bra smaksättare på korvar:)

Innan efterrätten stod lekar på schemat, vi kastade bollar i hink, ringar runt pinnar och försökte ta oss ur en rockring när det hade gått en minut. Fru Mårtensson gick inte segrande ur striden...

Kvällens efterrätt, en marängbakelse a'la Anneli med jordgubbar och lemoncurd, hur god som helst!
Och som om det inte räckte med bakelsen så toppade vi det hela med grillade marshmallows...

...vilket gjorde att somliga fick en massa överskottsenergi och hade väldigt svårt att sluta leka!

Japp, där har ni alltså vår midsommarafton, eller i alla fall valda delar av den. Recept på både bakelse och hur vi preparerade flanksteken ska vi dela med oss av till er så att ni också kan få smaka på godsakerna.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

23 kommentarer:

  1. Den såg nästan giftig ut drinken! Giftigt god ;)
    Och sicken snygg tårta ni fick till.

    Ser ut som om ingen gick missnöjd från den aftonen. Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Härligt att läsa om ert firande och den där fint dekorerade tårtan alltså... lovisa och Anki är duktiga minsann! Sedan är jag ju svag för maräng så Annelis marängbakelse gillas lite extra :) Lite skumma bilder av herr Mårtensson men det bjuder han säkerligen på när det är midsommar och allt ;) Kram på er!

    SvaraRadera
  3. vilken härlig midsommarafton :) den där drinken ser riktigt, riktigt farlig ut. både på färgen och om man läser ingredienslistan ;) tårtan var ju superduperfin, vad duktiga ni är!

    kramar!

    SvaraRadera
  4. Ser ut som ni haft det härligt! Snygg tårta ;-)

    SvaraRadera
  5. Väldigt fin matjetårta, och drinken ja... ja, den ser läskigt grön ut!

    SvaraRadera
  6. Nu blir jag nyfiken på de icke valda delarna av ert firande ;-) Det ser ut som att ni har haft det toppen, på alla sätt. Både människor och djur!

    Älskar Midori - har glömt det helt och hållet. Har nog en flaska på landet som inom kort måste tömmas bestämmer jag nu.

    Jättefin tårta - och med midsommarstång också!

    En av årets största helger är då över, men sommaren har ändå bara börjat. Nu njuter vi vidare! Kanske ska man komma och hälsa på söderut någon gång i sommar?!

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du Lotta... dom icke valda delarna hade säkert skrämt bort några läsare på kuppen:) Åh nej, skämt å sido, men trevligt hade vi.
      Midori är vansinnigt gott (tycker i alla fall vi) att blanda drinkar på, enklaste godaste är med Ginger Ale och lite vodka om man vill, mmm.

      Klart vi njuter vidare och klart att du ska hälsa på söderöver om du får lust och tid, vi tar emot dej med öppna armar - bara hojta till innan så vi kan hålla oss hemma!

      Kramarna

      Radera
  7. Jag ler medan jag läser om er midsommar. Ni har haft det bra och så fint ni dekorerat matjesilltårtan. Marängbakelsen ser så god ut. Kram

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig midsommar ni har haft! Allt er så gott ut. Bakelsen hade jag allt kunnat tänka mig att en liten mumsbit av! :)

    SvaraRadera
  9. Att ta...skulle det ju vara! ;)

    SvaraRadera
  10. En sån där piggelinglassdrink har jag testat. Superfestligt!
    Snygg dekoration på tårtan och härlig beskrivning av en fin dag.
    Flankstek är en favvo och får nog grillas snarast!

    SvaraRadera
  11. Verkar som ni hade en härlig midsommar. Tårtan var ju fantastisk!
    *kram* /Trollmor

    SvaraRadera
  12. Vilken fin dekoration ni fick till på silltårtan! Eftersom det bara är midsommar en gång om året så finns det ingen anledning att fundera ut någon bättre garnering till nästa år. Det låter som ni haft det trevligt och lättsamt med de unga i familjen! Kram på er!

    SvaraRadera
  13. Så mysigt ni verkar ha haft det då! Klassisk midsommar :) Jag är så sugen på att göra matig cheesecake, ungefär som en matjestårta, men utan firrarna då. Någon vegovariant kanske... Hm, tål att tänkas på ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske det skulle kunna gå att smaksätta med kapris, syltlök eller nåt i den stilen. Annars har vi receptet på en västerbottencheescake som är så in i hoppsan god! Visserligen är den ju inte vegansk med vegetarisk är den ju...
      Receptet har du här: http://martenssonskok.blogspot.se/2011/03/meny-med-rod-trad-nastan-i-alla-fall.html

      Radera
  14. Men gud så söt tårtdekorationen blev. DEn ska jag lägga på minnet! Hihi.. blir ju alldeles salig såhär i solen. kramkram

    SvaraRadera
  15. Underbart härliga bilder! Studsmatta är sanslöst kul :)

    SvaraRadera
  16. Snygg färg på drinkarna där! Och det var den häftigaste midsommarstången jag sett! 10 poäng och vinnarplats till den! Hoppas ni skickat in den till Linda-Kryddburkens sommartårtetävling!

    Sedan en annan fråga, som jag tänker att ni kanske vet svaret på. Vet ni vad er blogg har för feed-adress? Vi har ju båda blogspot, därför jag undrar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det tipset, vi har faktiskt inte haft en endaste tanke på att skicka in tårtan även om vi sett tävlingen... Tänk så enkelriktade vi är, vi tänkte bara på en efterrättstårta vad gällde tävlingen:) Men nu är den skickad!

      Hmmm, feedadress? Kan det vara den som kommer fram när man klickar på den där knappen till höger där det står "Prenumerera på inlägg" ? Annars vet vi inte.

      Radera
  17. Tack för alla era komplimanger på vår sillatårta, frun rodnar lite grann och blir så glad så! Lovisa ska absolut få ta del av era hälsningar!

    SvaraRadera
  18. Vilken fantastisk tårta! Ni såg väl förresten att jag länkade till era tidigare tårtor inför midsommar? Och vilken fantastisk midsommar ni verkar ha haft! Fina bilder. Själv var jag inte lika bra på att dokumentera vår. Hade fullt sjå med att utfordra alla hungriga, haha!

    SvaraRadera
  19. Vilken superfin midsommartårta! Härligt med kyndel- Jag försöker också odla sådan, för jag brukar bara ett bröd med kyndel i. Men i år vill det sin inte. Plantan kom visserligen upp, men den vägrar att växa till sig...
    Fast så är det med odling varje är, vissa plantor lyckas och vissa misslyckas.

    Många sommarhälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!