fredag 19 juli 2013

Paolo och spagettivästern!

Pastadag är det i vanliga fall i Mårtenssons Kök på fredagar, men eftersom vi från och med ikväll båda njuter av semester firar vi det med bubbel och vattendjur. Tonfiskfilé med tropisk kokossås (receptet hittar du här), friterad bläckfisk och musslor är det som står på menyn - bara favoritmat med andra ord. Det som ska bubbla i glasen är en rosa nyhet så det återstår att se om den också hamnar på favoritlistan, gör den det så lär ni få veta det.

Två andra nya medverkande på nämnda lista tänkte vi dela med oss av till er, väldigt passande denna dag kändes det som eftersom den ena är en färskpasta! Det är Paolo Roberto som har lanserat en pastaserie, med både såser och pasta, och efter ha läst hyllningar hos våra vänner "Bara en kaka till" och "Remsans Bistro" kände vi oss sugna på att testa pastan själv. Vi lyckades få napp på ICA, valde en variant av pastapärlor fyllda med Parmigiano Reggiano, lagrad parmesanost helt enkelt, och svängde ihop en superenkel sås av det kylen hade att erbjuda.
Lite grädde värmdes på, i klickades smaksatt philadelphiaost och några basilikablad klipptes ner och tada, dinner was served!


Supersnabb pastasås   2 port + matlåda
200 g philadelphiaost med smak av grillad paprika
2½ dl grädde
salt och peppar
några färska blad basilika
Rör samman grädde och ost i en gryta och låt det småputtra några minuter.
Smaka av med salt och peppar, gärna även lite strimlad färsk basilika just innan serveringen

Pärlorna i närbild, dock utan såsen, ser ut som små knyten men visst - säger Paolo att det är pärlor så ska vi inte säga emot honom!

Över till nästa nyblivna favorit som är en annan Italienare som vi blev nästintill förälskade i, dock kommer den i flytande form i en flaska och finns förmodligen inte i knyten. När man ser flaskan börjar man kanske tvivla på det italienska ursprunget men det ska man inte göra för vinet kommer från Italien, Apulien närmare bestämt, och har fått mogna på Amerikanska ekfat. 
Etiketten fick i alla fall oss att tänka på USA mer än Italien och herr M kom genast att tänka på alla spagettivästern filmer han sett i unga år...

Vinet drack vi till grillat, precis som favoriterna på Gröna skylten rekommenderade oss att göra. Men vi kan lova er att det passar precis lika bra som "snackevann", att sitta på balkongen och sippa på i solnedgången eller som en matlagare. Men som grillvin är det näst intill oslagbart!
The Grand Zin Zinfandel, endast 89 kronor.

Nu är det alltså semester som gäller för Mårtenssons och vi tänkte faktiskt att våra förslag till veckomenyer också ska få ta lite semester. Vi misstänker att det grillas hej vilt ute i landet, flera av er att äter kanske på restauranger, gör utflykter och säkert bjuds ni hem till vänner och familjer - det är ju så det brukar vara på sommaren och semestrarna! Så vi är helt övertygade om att det inte lär gå någon nöd på er och skulle ni behöva vår hjälp så är det bara att hojta till, släng in ett mejl till oss så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa er med tips och idéer. Veckans underlättare lovar vi att återuppta i augusti igen!

Nu önskar vi er alla en finfin helg, att ni får njuta av många godsaker och att ni också passar på att njuta av livet!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

11 kommentarer:

  1. Härligt med semester! Njut! :)
    Jättebra att ni fortsätter med menyer även på semester! Man får så mycket inspiration!
    Ha en toppen fredagskväll!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jag känner nästan av att bara titta på bilden att jag skulle tycka om det där vinet. Får cykla iväg och införskaffa det någon dag minsann. Hoppas att ni får en underbar helg och en trevlig semester, en annan jobbar på hela sommaren ut. Livet som vikarie ;)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ha en alldeles underbar semester, och ta hand om er själva och varandra! Livet går som bekant inte i repris! Kram!

    SvaraRadera
  4. Jag har också en pastasås med paprika på bloggen idag :) Gott! Önskar er en fin semester, njut. Kram

    SvaraRadera
  5. Jag är svag för Zinfandel, så jag ska hålla ögonen öppna efter den flaskan nästa gång jag besöker Gröna skylten.
    Har inte sett Paolos pasta innan, men så fina de var de små pärlknytena.

    Grattis till semestern! Den är ni (och jag) värda! Kram.

    SvaraRadera
  6. vi ska också testa paolos pasta nån dag, paolo är ju lite av en husgud här hemma så det är ju nästan skamligt att vi inte gjort det ännu...

    hoppas ni får en riktigt toppenfin semester då, vädret ser ju verkligen ut att vara på eran sida i alla fall!

    kramar!

    SvaraRadera
  7. Ja, säg inte till Paolo att det ser ut som knyten - då får ni kanske er en pärla, hihi! Och säg inget till Amy - ni vet ju hennes inställning till nämnda herre... Kanske provar jag Paolos knyten. Vas-Johan är ju omåttligt förtjust i pasta så det lutar väl åt att vi köper hem nåt ditåt en kväll.

    Vi fick flera flaskor vin igår - det lönar sig nästan att ha grillfest minsann. Rosé och två röda om jag inte minns fel. Bra att ha på lager (så länge de varar). Kram till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nähä, säg inget till mig Erika hehe ;) Kram på dig!

      Radera
  8. Hoppas ni får en toppenbra semester!

    SvaraRadera
  9. Aldrig säga emot Paolo, det är pärlor! ;) Måste testa dessa ju, ska bara finna dom i vår lilla by.

    Det har njutits mycket av solen och stranden här så tyvärr inte hunnit kika in så mycket hos er som jag skulle velat. Jag vet att ni har förståelse för detta, kram på er och njut av er ledighet. Det ska vi göra nu när vi har 4 veckors ledighet framför oss, tjoho!

    SvaraRadera
  10. En härlig och avkopplande semester önskar vi er!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!