onsdag 17 juli 2013

Två godingar som kan tillhöra lite vad som helst!

Ja, tro nu för allt i världen inte att vi syftar på oss själva med den rubriken, någon måtta får det ju vara! Vi tillhör ju oss själva och varandra och inte vem och vad som helst:)
Nej, dom två godingarna vi menar är dom smaskiga tillbehör som svängdes ihop på en höft av fru M igår, båda två lika användbara! Två röror blev det, eller kanske sallader är rätta ordet, en vattenmelonvariant och en majrovevariant blev det, kan det vara något som vi kan fresta er med?


Vi serverade våra tillbehör till laxburgare och det funkade väldigt gott, men båda kan helt säkert passa fint till vad som helst som legat på grillen eller tillagats på spisen. Blir ni sugna på just laxburgre så har vi ett receptförslag här och vill ni ha hembakade burgarbröd att packa in dom i så har ni ett superbra recept här.


Vattenmelonsallad till grillat
1/4 vattenmelon
1-2 tsk anchochilipulver
½-1 tsk koriander
½ lime
ca 4 myntablad
salt
Skala och tärna melonen i små tärningar och lägg dom i en skål.
Pressa över lime och smaka av med chilipulver, koriander och salt.
Strimla myntabladen och blanda ner i salladen.
Låt det hela stå kallt minst 30 minuter innan servering.


Marinerad majrova
1 majrova
ca 3 msk smaksatt raps- eller olivolja (här användes olivolja med apelsinsmak)
½ lime
salt
Skala bort det vita på majrovan men behåll gärna det lila för lite snyggare sallad.
Skiva så tunna skivor som du kan få till, har du mandolin så är det väldigt bra att använda den.
Lägg skivorna på ett fat, ringla över oljan och pressa på limesaft.
Salta och blanda ordentligt runt så att alla skivor täcks av vätska.
Ställ kallt minst 30 minuter innan serveringen.

Ett annat smarrigt tillbehör att klicka på laxburgarna är en gammal favorit från Hellman's, deras Wasabimajonnäs har ett riktigt bra studs och sting i smaken och sätter fart på det mesta den klickas på! 
Till och med två godingar...:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan

PS, För er som är nyfikna på hur den där matmarknaden var/är, så kommer det mer om vad vi tyckte i morgondagens inlägg! DS

8 kommentarer:

  1. Oj, vad mycket gott på en gång! Älskar ju Hellmans majonäs så denna med en hint av wasabi måste var grym. Melonsalsan och den marinerade majrovan låter som toppen tillbehör.

    SvaraRadera
  2. Vilka bra tillbehör och fräscht med vattemelonsallad. Hellmans majonnäs har jag aldrig smakat, men har sett den i affären här. Kram

    SvaraRadera
  3. Väldigt goda och spännande tillbehör! Jag ha faktiskt aldrig ätit vattenmelon ihop med lax! Måste testa! :)
    Ha en underbar torsdag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Jag associerade direkt till er, ni får ursäkta! Men ni ÄR ju två sådana godingar att tanken hittar rätt med en gång liksom...

    Majrova får vi ibland i vår innovativa skolmatsal. Jag har dock aldrig lagat det själv. Spännande recept bjuder ni på, som vanligt. Hellmans majjo har jag provat men jag undrade just om den med wasabi var något att hänga i granen. Bra att ni provade - nu kan jag lugnt inhandla denna utan att riskera felköp. Tack kära mårtenssonare! Stor kram till er, denna soliga torsdag! (Men ni är väl också i solen?)

    SvaraRadera
  5. Äsch, vadå bara era egna och varandras, ni är ju allas våra goa Mårtenssons!

    SvaraRadera
  6. Vattenmelonsalsan såg riktigt läskande ut och den ska jag testa när vi ska grilla ikväll. Den passar säkert lika bra till kycklingspett som är tänkt till dagens middag!

    Hoppas ni mår gott i sommarvärmen! Kramar

    SvaraRadera
  7. Vattenmelon är jättegott till grillat, och även att grilla också! ;) Mums!

    Ha en fin kväll. Kram till er.

    SvaraRadera
  8. Melonsalladen låter super, men majrovediton, nej, nej! Tänk att jag har så svårt för majrovor! Förstår inte varför, för jag äter annars det mesta. Men, men, man måste väl få ha någon hang-up, och denna vårdar jag ömt! Ha det gott!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails