fredag 2 augusti 2013

Omväxling förnöjer!

Så stämplar vi in för ytterligare en helg, för semester eller inte så är det faktiskt fredag! En av de många positiva biverkningarna med att tillhöra bloggarsläktet är att vi har koll på vilken dag det är, även när vi är lediga. Och tur är väl det, för vem vet annars när vi hade dykt upp på våra arbetsplatser:)

Vi kör på med våra pastarecept i detta köket dagar som dessa, för även om det kanske mest är grillar som tänds denna säsongen så kan det ju vara trevligt med lite omväxling ibland. Dessutom så kommer det ju faktisk en ny årstid snart (om vi vill det eller inte) och då kanske det kan vara bra att ha några recept på lager? Och ska vi vara helt ärliga så behöver ni inte servera denna kycklingrätten med pasta om ni inte vill, det går absolut med potatis eller ris också!

Receptet har vi hittat inspiration till från tidningen ICA-kuriren, 
en väldigt bra nyupptäckt källa till goda middagar!

Fylld kycklingfilé i god sås   2 port
2 stora kycklingfiléer
1½ dl riven parmesanost
½ dl hackad persilja
½ dl hackad basilika
2 vitlöksklyftor, fint hackade
½ dl olivolja
salt och svartpeppar
Rör samman ost, persilja, basilka, vitlök och olja, salta och peppra.
Skär djupa fickor i kycklingfiléerna och fyll med röran. Fäst gärna ihop med tandpetare.
Stek filéerna så båda sidor får en fin stekyta, ca 3 minuter per sida.
Ta upp köttet och lägg åt sidan under tiden som du gör sås:
Sås
skivade champinjoner efter eget behag, vi hade en stor burk
2 schalottenlökar, fint hackade
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1½ dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
ev. maizenaredning
salt och peppar
Om svampbitarna är stora så hacka ner dom i mindre bitar och bryn dom i pannan du just stekt kycklingen i.
Låt lök och vitlök steka med någon minut innan du tillsätter grädde, vatten och vinäger och rör.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt det småputtra tills köttet är färdigt, tiden beror lite på hur tjocka filéerna är så håll koll.
Skär gärna upp bitar av filéen och servera i såsen, passar riktigt bra med kokt risoni till.

Bästa helgönskningar till er alla, må god mat och god dryck bli det ni serveras!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Härligt att ni har koll på dagarna för det har inte vi alls här! Hade bokat en tid i onsdags och glömde totalt bort den... fick ringa och säga som det var: förlåt, hjärnan har tagit semester ;) Haha. Kram på er fina och hoppas ni njuter lika mycket som vi gör!

    SvaraRadera
  2. En måltid helt i min smak. Från ICA Kuriren säger ni? Den blaskan prenumererade jag på när jag 20+. Känns lite som att det borde vara nu, 20+ år senare som jag prenumererar på den :-)

    Måste säga att bilden på laxen i ert senaste inlägg ser helt magiskt vacker ut. Synd bara på laxen att jag inte gillar den :-(

    Helgen är över men fler lediga dagar hoppas jag ni har att njuta av!

    Kram + kram

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!