söndag 25 augusti 2013

Veckans underlättare och ett mirakel!

Söndag gott folk, och helgen har varit lugn och skön för Mårtenssons. Lite korvastoppning, balkonghäng och strandpromenader på det, alldeles lagom aktiviteter för ett medelålders par:) Tydligen var vår tumhållning väldigt lyckad för det har varit kanonväder hela helgen och förhoppningsvis har ni också haft det bra så ni känner er laddade för en ny vecka!

Helt i vanlig ordning så har vi samlat ihop lite middagsidéer från vårt arkiv för att bjuda er på lite matinspiration för kommande vecka. Det blir kantareller och vitkål, lax och spätta, camembert, apelsinmarmelad och kassler i en enda underbart god blandning. Hittar ni något som ni blir sugna på att kika lite närmare på så är det bara att klicka på den markerade texten och vips så sitter ni där med receptet framför er. Lätt som en plätt:


Då kör vi alltså vårt förslag för vecka 35:
Måndag står en ganska snabb kasslergratäng med svamp och vitlök på menyn, valfritt tillbehör.
Fiskdag på tisdag, denna gången blir det het spätta i sås med kokosmjölk, gjord under 30 minuter.
På onsdag blir det en husmansklassiker som passar fint till korv, en vitkålsstuvning som du gör med den goda färska vitkålen som är i säsong nu.
Mer fisk blir det på torsdag då vi bjuder på en lätt och snabblagad lax med smak av dill och citron.
Så är vi framme vid fredag och så klart blir det pasta, denna gången med hjälp av Jamie Oliver. En av de allra godaste pastasåsenrna som någonsin tillagats i vårt kök är hans camembertostsås!
Även kantareller är i säsong och därför passar vi på att tipsa om ljuvliga katarelltoppade biffar, dessa efter inspiration av Mat-Tina, som passar fint på lördag.
En gryta kör vi på söndag och i den lägger vi bl.a kyckling, apelsinmarmelad och kokos, låter konstigare än det smakar:)

Eftermiddagen har vi spenderat till fots och på en bänk nere vid stranden, det är bara att passa på att tanka solljus och D-vitaminer så länge det går. Riktigt härligt väder har det varit, vindarna till trots, och vi såg faktiskt flera modiga som doppade sej i de blå vågorna. 

Så kan vi meddela att det har skett ett mirakel i vårt kök minsann! Mårtenssons har blivit Instagraminstalerade och har under några dagar gjort sitt bästa för att försöka förstå hur det hela fungerar egentligen. Eftersom det tydligen inte finns någon kurs hos varken Medborgarskolan eller ABF att gå, så får vi själv försöka lista ut hemligheten vartefter. 
Vi är inte, och lär inte heller bli, så makalöst aktiva användare eftersom vi inte tillhör de som har mobiltelefonen fastklistrad i sina händer. Men ett foto då och då kan vi säkert få till, även om fånen för det mesta är avstängd:) Det är några som redan har lyckats letat upp oss och hör ni till de som vill följa våra stapplande intagram-steg så hittar ni oss under det ganska självklara namnet martenssonskok.

Ha nu en riktigt bra vecka allesammans, så ses vi snart igen i ett kök här i cyberrymden! 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Härlig och lugn söndag! :) Här har det lagats mat till veckan! :)
    Kyckling med apelsinmarmelad och kokos låter spännande! Ska kolla in länken! :)
    Kul med instagram! Ska försöka hitta er! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Mysig söndagen låter, underbart och vädret kan vi ju inte klaga på heller så fint det har varit. Själva har vi mestadels varit ute i trädgården och påtat men jag fick till en liten promenad också.

    Den där camembertostsåsen bara väntar på att bli gjord... när vet jag inte men någon gång så ska jag också få till den. :) Önskar er en fortsatt fin vecka, kram på er!

    SvaraRadera
  3. camembertostsåsen verkar spännande. Kul med instagram när jag själv har fixat en sådan telefon ska jag följa er och fixa instagram själv med, som sagt jag lever i mobil stenåldern :)Ha en riktigt bra vecka

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!