söndag 15 september 2013

Veckans underlättare

Så där ja, då var frukosten och middagsplaneringen inför kommande vecka avslutad för denna söndag. Eftersom det är en lite annorlunda vecka i antågande blev det inte alltför mycket som skrevs upp på veckans meny, det står nämligen även kvällsaktiviteter, bortasovande och bortaätande på agendan. För vår del är hösten en tid då födelsedagarna avlöser varandra och allt börjar denna veckan för att sen bara rulla på:)

Nu ska ni inte bli oroliga för oavsett hur vår egen meny ser ut denna veckan så har vi så klart vaskat fram middagsförslag för alla 7 veckodagarna till er, och som om det inte räckte så bjuder vi dessutom på ett stycken bonusrecept! Följer ni det så kan ni snart njuta av nybakade frallebullar med smak av citron och rosmarin, vi kan tipsa er om att de smakar så gott till en fisksoppa.
Vidare så hittar ni några "allt-i-en-form"recept, efterrätt, soppa, torsk och fläskfilé på menyn och vi har försökt att tänka så säsongsbetonat det går.
Så håll till godo, vecka 38 stundar!


vecka 38
Måndag: Vegatariskt inleder vi vår vecka med hjälp av en rödbetssoppa där tomater också har spelat med.
Tisdag: Fisk enligt traditionerna och det är dags för vår sillåda med pepparrot och senap.
Onsdag: Rotfrukter, vitlök, fransk senap och kyckling samsas i en kycklingpytt.
Torsdag: Ner med torsk, bacon och citron i en ugnsform, servera med potatismos och njut.
Fredag: Kassler med vitlöksoströra och rotfruktsgratäng är en riktig gammal höjdare, så gott!
Lördag; Fläskfilén blir saftig när den fylls med kantareller och rullas in i bacon.
Söndag: Vi blandar ner blåbär i den österrikiska klassikern apfelstrudel och det smakar mumma!
Bonusreceptet så, det blir alltså citronbullar med piff från rosmarin.

Ha nu en fortsatt skön söndag och en riktigt bra höstvecka alla!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

  1. Ja, n fyller halva Sverige år känns det som. Födelsedagarna bara fortsätter komma såhär i september och oktober. Förgyller hösten! :)

    Rödbetssoppan har jag sedan tidigare en liknande version av på att-laga-listan och er bild gjorde mig himla sugen på att testa redan nu! Jag kikar närmre på citronbullarna med... :)

    SvaraRadera
  2. Mums, underbart gott med allt förutom sill! ;)
    Vad roligt med bortaätande- och sovande! Kul med födelsedagar! :)
    Ha en fin söndag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Vi har en enda födelsedag på hösten - alla vi andra är resultat av närkontakt under semestrar och kräftskivor. Vår- och försommarbarn.

    Vår kommande vecka var planerad men kan komma att omdisponeras med tanke på monsterbacillerna som flyttat in i min näsa. Ofattbart hur mycket, ni-vet-vad, som kan komma ur en enda liten näsa!? Jag måste dock till jobbet en sväng imorgon för att vara med och ta emot en delegation från Kina. Men sen drar jag nog hem och bäddar ner mig igen. Man är inte fyrtio längre, som en vän till mig brukar säga. Kram och slängpussar i lass.

    SvaraRadera
  4. Rödbetssoppan låter god. Har faktiskt aldrig ätit det tidigare tro det eller ej! :) Annars flyter allt på här hemma hos oss. Allt bra på er front också? Jodå, födelsedagar finns ju en hel del... det är bara å gratta och fira på, kram på er!

    SvaraRadera
  5. Rödbetssoppan verkar fantastiskt god och likaså citronbullarna med rosmarin. Jag tänker att de två kanske går att kombinera... ;) I vilket fall blir jag sugen på att testa :) Hoppas ni får en fin vecka!

    SvaraRadera
  6. Mycket där som jag gillar, speciellt den fyllda fläskfilén rullad med bacon men det kommer väl inte som någon större överraskning :-)

    Härligt att ha en massa trevliga festligheter med födelsedagar så här på hösten. Det brukar ju lugna ner sig rätt rejält annars efter sommarens utsvävningar. Tack för alla goda tips på mat! Ska se om jag kan få ordning på en veckomeny också. Fast idag blir det rester!

    Sköt om er och slarva inte för mycket - bara lite lagom som jag :-)

    Kram + kram

    SvaraRadera
  7. Mycket gott och fina bilder! :)

    Fläskfilén ska jag prova en dag. Himla lätt och gott med fläskfilé.

    SvaraRadera
  8. Så mycket gott!

    Just rödbetssoppa hörde jag för första gången idag faktiskt av min svärmor som hade gjort just sån soppa! :) Verkar spännande!

    kram

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!