söndag 29 september 2013

Veckans underlättare

Jodå, det bidde ju sånt där fantastiskt höstväder hela helgen också, precis så som vi önskade och hoppades på i fredags. Vi passade på att ta en sån där riktigt lång långpromenad idag, satt på en bänk vid havet och njöt av solskenet och söndagslugnet, fullkomligt meditativt som herr M uttryckte sej. Sådana stunder stoppar vi in i minnesbanken och plockar fram senare vid behov och njuter lite till, samlar på stunderna gör vi som ekorrarna samlar nötter till vintern:)

Just nötter finns det inga på nästa veckas meny, däremot finns det kantareller i en pastasås, vitlökar i sillrullar och kräftstjärtar i en soppa. Kräftsoppan bjöd vi faktiskt våra middagsgäster på i går kväll, följt av en av de smaskigaste fiskgratänger vi vet (receptet har du här) och vi kan meddela att det togs om av både soppa och gratäng, gott betyg med andra ord.
Tacomiddag har vi också lyckats få med denna vecka, något som den uppmärksamme köksbesökaren vet att vi inte äter så där väldigt ofta, men någon gång blir vi riktigt sugna och då gör vi gärna just enchiladas. Visserligen har vi lagt dom som på torsdagen och inte på fredagen, men det överlever ni säkert:) En söndagsmiddag väl värd sitt namn finns också med på vårt förslag, men den har vi lyckats få in på rätt dag!

vecka 40

Måndag: En gratäng med kassler som marinerats i bland annat sambal, ingefära och soja, enkel och smakrik vardagsmat!
Tisdag: Vi fortsätter slåss för sillen och tipsar om en variant som fått smakinspiration från medelhavet med hjälp av vitlök och olivolja
Onsdag: Mango chutney, ingefära, kanel och kryddnejlikor har satt god smak på denna kycklinggryta som ni fixar till på ett kick!
Torsdag: Tacofärsen rullar vi in i tortillas som vi lägger i en form och strör ost på, enchiladas får vi då. Och det på en torsdag!
Fredag: Kantareller är det fortfarande gott om i affärerna så fredagspastan klär vi i en kantarellsås, här med smak av västerbottenost och några droppar apelsinjuice.
Lördag: Är ni sugna på att servera en förrätt så är denna kräftsoppan en av våra absoluta favoriter, ni förbereder den enkelt i god tid innan den ska serveras.
Söndag: Vi tar oss över sundet och avslutar helgen på bästa vis, dansk fläskstek med en hel hoper tillbehör...

Nu har vi kört med veckans underlättare i 11 veckor, hej och hå vad tiden går. Vi tänkte utvärdera lite och höra med er vad ni tycker, har ni någon nytta av våra menyförslag? Är det något ni vill ändra på, kanske något ni vill att vi lägger till på menyn som efterrätter eller förrätter på helgerna? Hojta gärna till om ni har några tankar, så vi inte bara kör på i våra gamla yllehussor till ingen nytta:)

Ha nu en fin vecka allihopa och ta vara på er och dom ni har i er närhet!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

  1. Ni vet att jag gillar matsedlarna! Inget på önskelistan över ändringar. På önskelistan över mat att äta i veckan lägger jag till enchiladas och hoppas att jag får tillfälle att göra det snart! Det är ju faktiskt förbaskat gott. Och kantarellerna tar jag gärna också...

    Ha en bra vecka! Kramar!

    SvaraRadera
  2. När den egna inspirationen tryter är det perfekt att spana in era listor och kanske få en idé eller två.

    SvaraRadera
  3. Mmm...smaskens! Tacofärsen är så tacksamt att använda i goda rätter! Och kycklinggryta plus dansk fläskstek låter mycket gott! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Härligt att ni njutit så! :) Jag har ju försökt kurera mig så gott det går och mest varit i min säng... men lite permission har jag tagit mig från den men inte varit ute. Sett solen och det fina kalla septembervädret. Det är ju bra att vi kan göra som ekorrarna. När ni har med vegetariska rätter i veckomenyn uppskattar jag dom. Man får alltid tips och idéer från er. Kram på er fina!

    SvaraRadera
  5. Underbart med alla veckomenyer. Idag har jag storhandlat utan vidare plan. Blir en trollerivecka. Kyl och frys är inte tomma!:)

    SvaraRadera
  6. Delta gärna på min tävling, där 3 vinner en varsin goodiebag!

    SvaraRadera
  7. Många goda recept/matförslag som vanligt! Visst är det viktigt att samla på goda stunder och goda bilder att ta fram när det är mörkt och kallt. Och/eller livet känns lite extra tungt.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!