söndag 12 januari 2014

Veckans underlättare is back, vecka 3 är här!

Ett smärre chockartat uppvaknande fick vi i morse när vi slog upp ögonen och upptäckte att det var ljust i sovrummet. Och kan ni tänka er det var inte för att vi hade glömt att släcka lampan, nej det var snarare så att den stora lampan på den blåa himlen hade tänts - solen sken! Det var inte igår det, så mycket regn som har fallit de senaste dagarna så var det nästan att Håkan tänkte låta skägget växa och börja snickra på en båt:) Men nu är alltså båtbyggarplanerna lagda på hyllan, tack och lov...

Något annat som legat på hyllan senaste veckorna är vår veckomatsedel, men nu är helgerna över, julmaten är uppäten och nyårsbakisen har lagt sej, och det åter dags för veckans underlättare att inta söndagarna här i köket.
Vecka 3 bjuder som vanligt både på fågel, fisk och lite mittemellan. Hittar ni något som tilltalar er så är det bara att leta er in i vårt skafferi genom att klicka på länken och vips så har ni receptet framför er på skärmen! Lägg till, dra ifrån eller följ receptet rakt av, allt är tillåtet i Mårtenssons kök så länge det passar era smaklökar.


Måndag: Veckan börjar med köttfri måndag och det med fantastiskt goda vegetariska burgare gjorda på kidneybönor, ni måste bara testa dessa! Och är ni inte sugna på hamburgare (kanske utesluter ni bröd så här på det nya året) så går det finfint att äta biffarna med andra smarriga tillbehör också.

Tisdag: Förmodligen har flera av er en saffranspåse över från julhelgerna och har ni inte det så skriver ni upp det på shoppinglistan så ni kan få prova Findus fisksoppa!

Onsdag: Variera den gamla klassikern korv Stroganoff och piffa till den med smaker från Indien.

Torsdag: Fiskmiddag nummer två blir en sillrätt som avnjuts tillsammans med en röra på lök och citron, en röra som naturligtvis även passar till andra firrar om ni föredrar det.

Fredag: Pastafredag inleder oss i helgens frestelser, här finns det en maffig pastasås med tre sorters ostar och, för lite nyttighets skull, även broccoli.

Lördag: Tacosmaker på en lördag och inte en fredag, kan det fungera? Varför inte utmana ödet och se vad som händer när ni serverar tacokyckling a'la mister Mårtensson.

Söndag: Veckan avslutas med fläskkotletter som serveras med en sötsur sky och grönpeppar, hur gott som helst!

En drinkbonus bjuder vi er också på, mangosmaker är ju perfekt när det är sommar 
det ska drömmas om:)

Nu tyckte fru M att vi skulle önska er alla en trevlig helg... Men nej, det får vänta med dom hälsningarna. Däremot hoppas vi att ni alla får en fin avslutning på vecka två och att 3:an blir så bra som den bara kan bli!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

9 kommentarer:

  1. Åh, de där underlättarna, varför får jag aldrig till dem?!

    SvaraRadera
  2. I Amsterdam skiner solen också idag, hurra! Ha det bra, kram!

    SvaraRadera
  3. Jisses så mycket gott. Jag tittar extra noga på lördagens kyckling och måndagens burgare. Gillar att era underlättare är tillbaka! Hurra!

    SvaraRadera
  4. Härligt med solsken... här har det på seneftermiddagen faktisk snöat lite hör och häpna! Gillar eran underlättare och att det finns med ett veg alternativ hurra för kidneyburgare :) Kram på er och önskar er också en fin kommande vecka!

    SvaraRadera
  5. Kära vänner! En dålig bloggkommentator är jag kust nu, men jag börjar komma tillbaka till verkligheten. En bit i sänder.

    Jag vill tacka er så mycketvför det fina kortet/brevet vi fick. Jag läste det först i måndags när jag kom hem från Örebro. Stort tack - ni har verkligen hjärtat på rätt ställe, båda två. Kram!!!

    SvaraRadera
  6. Ojoj, jag har helt glömt bort att börja tänka på att jag ska laga mat själv nu framöver. det kändes väldigt jobbigt med det...hihi:) Jag har inte rört ett finger för någon matlagning under hela resan.

    Tack, jag fick verkligen ett helt fantastiskt mottagande och mycket intressant att se hur deras skola fungerar.
    Ha en bra ny vecka! Kramar till er

    SvaraRadera
  7. Tänk att jag har gjort en veckomatsedel (nåja, måndag-torsdag) för första gången på evigheter! Tyvärr ingen korv stroganoff inser jag, och inte heller fläskkotletter med grönpeppar... Jättetrevligt med förslag på veckomeny som ni gör - kanske skulle jag göra detsamma hos mig!

    Hoppas ni fick en skön söndag med solsken. Idag skiner solen hos oss också :-)

    Kram + kram

    SvaraRadera
  8. åh, varför kikade jag inte in här igår när jag satt och knåpade ihop våran veckomatsedel? det brukar gå som en dans men igår körde jag verkligen fast och tyckte inte att nånting verkade roligt, då skulle jag ju ha tittat in här för här hittade jag massor av saker! ska minsann komma ihåg det nästa vecka!

    trevlig helg anki! ;) jadå, snart är den här igen...

    kramar!

    SvaraRadera
  9. Ni har väl också fått vintern nu i Skånelandet? :)
    Har kollat in receptet på tacokyckling, funderar på att använda det till att göra pulled-kyckling till tacos nån gång! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!