söndag 9 mars 2014

Matsedel för vecka 11

Go'middag gott folk!
Vi hoppas verkligen att ni, precis som vi, har vaknat upp till en strålande vårlig söndag med solsken, fågelkvitter och siffran 9 i skuggan. Här är frukosten just avplockad från bordet, det blev ju till att lösa melodikrysset på repris idag och då tar det alltid lite extra tid. Det gick väl lite si och så med lösningen och vissa hjälpmedel - låter så mycket bättre än fusk eller hur - fick vi ta till:) Nästa punkt på dagordningen är att leverera ett stycke matsedelsförslag till er, följt av den obligatoriska söndagspromenaden, båda två ett kärt nöje!

Vecka 11 är det som står på tur och då slänger vi äggen i såväl skärselden som i kokotterna. Vi packar in spätta, gör en vild Stroganoff och lägger firren på en macka. Ja men ni hör ju själva, det är en spännande vecka som ligger framför oss:)


Måndag: En vegetarisk böngryta drar igång veckan på ett gott sätt. Visserligen delar den tallriken med en vildsvinskorv i inlägget, men den kan ni bortse från, grytan funkar strålande på egen hand också!

Tisdag: Varma mackor kan väl passa fint som en lättare kvällsmåltid, varför inte prova dessa med tonfisk, kapris och philadelphiaost.

Onsdag: Thailändsk kycklinggryta finns det säkert 100 olika variationer av, här har du vår med bland annat blomkål, broccoli, paprika och kyckling - så klart:)

Torsdag: Fiskpaket är finfina grejer det, innehållet är lätt att variera efter tycke och smak. I detta paketet hittar du bland annat spätta, örter och kapris

Fredag: Släng några ägg i skärselden och bjud på Uovo in purgatorio bolognese

Lördag: Tvista till den smarriga klassikern Stroganoff med hjälp av en vild gris.

Söndag: Kicka igång söndagen med cocotter, krämiga ugnsbakade ägg, och njut av dagen.

Lördagskvällen spenderades med herr Mannerström i köket och avslutades med ljuvliga ostbitar framför melodifestivalen. Och vi kan väl säga som så att vi var mer nöjda med Mannerström och ostarna, än vad vi var med resultatet i tävlingen... Inget ont om fröken Nielsen alls, hon sjunger tjusigt och låten var pampig, men den kändes som en repris av en repris av en repris av en repris (hur många gånger var det nu hon varit med?) Men våra tummar kommer så klart att hållas för Sanna när det väl är dags att hålla dom, i den stora finalen!
Redan vid 22.30 kunde två Mårtenssonare ses sussa gott i tvsoffan, det märks att vi inte är vana vid slottsäventyr och bilutflykter:)

Så vad tyckte ni om gårdagens final, eller hör ni till dom som helt hoppar på allt vad sångtävlingen heter? Do tell!
Nu önskar vi er alla en skön söndag och en likaså vecka.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

18 kommentarer:

  1. Ja, vilket härligt väder det har varit. I Amsterdam skall det bli +17 grader idag :) Så det blir att vara mycket ute. Böngrytan låter riktigt god. Njut av dagen, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. 17?! och vi som tycker att 10 är mycket:)
      Grytan är hur smaskig som, bara att testa.
      Hoppas du gjort detsamma,
      kramar

      Radera
  2. Underbart väder här idag! Säkert 15 grader, det skulle inte förvåna mig alls. Satt ute på balkongen och lapade sol :) Nu ikväll är det snorkallt igen dock... Men VÅR, absolut! :) Det bådar ju för en härlig vecka, både vädermässigt och matmässigt. Ägg i skärselden ska vi laga denna veckan, men en vegovariant utan färs och så ska jag baka lite glutenfria tortillabröd till, ät tanken...

    Ha en bra vecka nu, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det våren som är här och det är härligt, tycker vi:)
      Den där skärselden är fin den, blir säkert hur bra som helst utan färsen också. Lycka till!
      Hoppas du har en fin vecka också,
      kramar

      Radera
  3. Det har varit underbart väder hela helgen (Värmland) och jag har varit ute på långpromenader både lördag och söndag. Så härligt att promenera och känna solen värma ansiktet.

    Som vanligt bjuder ni på en massa gott i er matsedel. Jag har alla ingredienser hemma till den varma tonfiskmackan så det får bli morgondagens mat när jag kommer hem från jobbet. Ha en fin vecka! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så härligt, det verkar som nästan hela landet har fått vår nu. Och visst är det skönt med vårsolen både här och där:)

      Kanoners när allt finns hemma, vi hoppas att mackan smakar gott även för dej!
      Kramar från oss

      Radera
  4. Härligt väder här i Närke med:) Tyvärr har jag inte hunnit njuta av det, sonen håller på att flytta , maken fyllde år i går, m,m en intensiv helg har det varit men bra:) Mackorna verkar ju riktigt goda den kombon ska jag komma i håg:) Ha en riktigt bra vecka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Solen är ju bra på det viset också att den ger ett litet tillskott av energi även om man är tvungen att vara inne hela dagen.
      Kombon på mackorna är riktigt smarrig.
      Vi önskar dej detsamma

      Radera
  5. Tack för middagstipsen!
    Näpp... kan inte påstå att gårdagen skulle ha gått en förbi precis! Först genrep och sedan dunderhärlig Mello-fest här hemma... ja, del 1 finns på bloggen nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vassego, så lite så.
      Ja vi har följt dej flitigt på Instagram, det har onekligen sett riktigt trevligt ut:) Vi kikar vidare inne hos dej, spännande.

      Radera
  6. Skönt att ni är tillbaka - jag blev nästan orolig där ett tag att ni skulle stanna på slottet. Fast det hade ju varit trevligt att få hälsa på en slottsfru och -herre... Men i mina ögon är ni ändå alltid de goaste skåningarna man kan skåda, så jag är glad att ni är himma igen.

    Jag ser fram emot april och nu även maj, eftersom dessa månader kommer att innebära möten med några av mina favoritpersoner. Jag säger inte mer nu. Puss och kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte skulle du bli orolig, vi hade absolut tänkt ha lite audienser då och så och hade säkert kunnat klämma in er någonstans:) Inte så att det fanns brist på rum i alla fall... Skönt att vara saknad dock:)

      Då är vi fyra som gör det:)
      Pöss och kramar

      Radera
  7. Ja äntligen vår! Har också sett att ni har haft en härlig helg! Stroganoff på vild gris ser gott ut. Ha en bra vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men visst, jippi! Jo tack, helgen var helt oförglömlig och vi kommer att leva på den länge, länge...
      Detsamma till dej

      Radera
  8. Ser härligt och frestande ut. Som vanligt!! Här har våren tagit en paus. Igen! Blygrå himmel och blåst. Ha en härlig vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, så glada vi blir att det uppskattas!
      Usch för vårliga pauser, det vill vi inte ha, nu får den allt stanna när den är här:)
      Tackar, hoppas du får detsamma

      Radera
  9. Tack för inspirationen greven och grevinnan ; ) kram Sofia

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!