söndag 16 mars 2014

Matsedel för vecka 12

Hej söndag och hej veckans meny!

Denna vecka blir det en del middagar med hetare smaker från både ingefära, chili och indiska kryddor. Lite med tanke på att det där vårvädret som vi njutit så av de senaste veckorna tydligen ska komma av sej lite grann och graderna ska sjunka. Lite kyla avhjälps fint med hetta i maten:)


Måndag: Mulligatawnysoppa, försök säga det snabbt 10 gånger på raken om ni kan:) Känner ni kanske igen namnet på denna indiska vegetariska soppa?

Tisdag: Makrill i ett paket tillsammans med svamp och purjolök, snabbt, enkelt och gott!

Onsdag: Korvgryta med asiatiska inslag som sweet chili, kokosmjölk och ingefära.

Torsdag: Chili con carne, hur många olika recept det finns på den rätten kan man ju ta och fundera lite på... Här får ni ta del av en variant på hur vi gör ibland.

Fredag: Färsk tonfisk med en ljuvlig tropisk sås på bland annat sambal och lime. Ett bonusrecept hittar ni i samma inlägg då det även finns med ett recept på den klassiska musselrätten Moules Marinières, vinkokta blåmusslor.

Lördag: Kreolsk kycklinggryta med ölkorv, ättiksgurka och syltlök, pigga smaker i en krämig sås.

Söndag: Hjortstek med svampsås och en sallad som är riktigt god till vilt.

I dag är Mårtenssons lite sega i "hued", det blev nämligen sena timmen i går kväll innan vi hamnade i bingen. Familjen Persson bjöd på middag och med tanke på hur länge det var sen vi sist träffades så fanns det en hel massa på agendan att ventilera. Otroligt passande kändes det därför när vi vaknade upp till ett ösregn från den blygrå himlen, det är väldigt mycket lättare att inte känna dåligt samvete för en rejäl sovmorgon då:)

Men nu är himlens vattenkranar avstängda och solen gör sitt bästa för att kika fram mellan molnen och då går det inte längre att sitta på ändalyktorna och mugga! Nej minsann, på med vindtäta kläder för en luftning i Mårtenssonsk anda och har vi tur så hinner vi även med ett snabbt besök på auktionshuset för lite fyndspaning...

Tack för alla fina kommentarer på vårt inlägg igår om slottsnatten, så kul att det blev uppskattat. Har ni några undringar om det hela så är det som vanligt bara att tjoa till så ska vi göra vårt bästa för att svara.
Ha nu en riktigt skön vecka allihopa!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

10 kommentarer:

  1. Mulligatawny har jag ett recept på på lut här någonstans... Ska spana in ert recept också! Skoj namn. Tänk vad mycket roligare viss mat skulle bli med andra namn! Bruna bönor till exempel, det låter ju inte så frestande. Vad kan vi döpa det till? :D

    I övrigt, fin veckomatsedel som vanligt :) Ha en bra vecka nu, kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst gör namnet en hel massa för maträtten! Ja de där bönorna tål att tänkas på, vad skulle vara ett passande namn till dom?

      Tackar säger vi, kramar

      Radera
  2. Mulligat what? Jag kan inte ens säga det en gång haha. Men annars en riktigt härlig veckomeny (som vanligt). Hoppas er helg har varit bra och att ni är hela och så efter gårdagens blåsväder.
    Kram på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, visst är det väldans knepigt den där soppan, en riktig tungvrickare!
      Jo tack, förutom förkylning så har helgen avlöpt väldigt bra, hela är vi absolut.
      Kramar till dej

      Radera
  3. Mullig är minst det jag känner mig efter en vecka med mycket god mat och dryck. Blir fräscha vårsmaker framöver

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh ja, det har vi full förståelse för:) Men du har ju varit lite flitig på att röra dej också eller hur?

      Radera
  4. ÄLSKAR namnet mulligahurmannustavardet-soppa! Älskar! :=)

    SvaraRadera
  5. Vilken vacker veckomeny ni bjuder på! Hoppas ni herrn i huset kryar på sig... såg på Insta att förkylningen slagit sina klor i honom!

    SvaraRadera
  6. Allt låter jättegott som vanligt! :)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  7. Haha...soppan är en riktig tungvrickare även för en enda gång:) Jag blev sugen på att testa den kreolska kycklingen.

    Vi får hålla tummarna att solen återvänder snart igen och ger oss lite av sin värme.
    Kramar

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!