fredag 11 april 2014

Frozen rasberry Margarita.

En drink att skåla in helgen i serverar vi er här i köket denna fredag, en frusen bärvariant som vi tänkte kunde passa fint. Inte för att det är så fasligt varmt ute, men vi kan ju önska och drömma lite grann:) Det är den klassiska frusna Margaritan som fått en liten påhälsning av hallon och därmed byter den färg från isvit till en härligt blodröd färg. Smaken blir lite syrligare av de röda bären så vill man kan man blanda ner lite sockerlag för att få den lite sötare, vi gjorde det inte eftersom vi föredrar det där "spissa" framför det söda.

Våra drinkar blev vid första försöket av det lite grövre, ruffare slaget eftersom vi krossade isen och sedan körde det hela i vår mixer, allt på grund av lättja och lathet. Blendern nås nämligen inte utan en viss klättring på stol, och då måste vi först lyfta fram stolen till skåpet, och sen flyttning av allehanda saker i skåpet för att få fram en stycken tung glaskanna. Glaskannan ska sedan monteras på vår major och bara att få rätt med det är ett äventyr, ja men ni hör ju själva vilket jobb för två drinkar...
Men efter att vi försökt sörpla i oss förfriskningarna genom sugrör tills vi blev blåa i huvudet så gav vi upp och gav oss i kast med operation "blendernedplocknig" och genast blev den så mycket slätare och oerhört lättare att sippa på:)

Frozen rasberry Margarita  2 glas
8 cl tequila
4 cl apelsinlikör som t.ex Cointreau, Triple sec eller Gran Marnier
4 cl pressad lime eller citron
2 dl hallon, frusna går bra
rejält med is
Kör alla ingredienser i en blender som tål att krossa is rejält.
Häll upp i glas och njut!

Swisch har denna veckan sagt och bara susat förbi lika snabbt som ett expresståg! Anki har haft kvällsmöten, både på jobbet och med sin nya tränare på gymmet, Håkan har haft fullt upp på jobbet där årets näst största mathelg kräver en hel del förberedelser. Många ska köpa lamm till påskmiddagarna, kallskuret och charkuterier behövs till påskbufféerna och icke att förglömma är sillen som ska stekas och läggas i ättika.

Men nu, nu håller vi båda helg minsann och helt i vanlig ordning börjar vi vår helg med ledig fredag. Väldigt trevligt är det och just denna helgen har vi sett fram mot lite extra, vi ska nämligen ut på gallaj minsann! Vi ska lämna sydkusten för västkusten där vi ska umgås och ha det trevligt med några bloggarvänner som vi inte träffat på väldigt länge. Spännande upplevelser väntar oss, kameran är med och så klart kommer vi att bjuda er på en rapport, hur skulle det annars se ut?!
Säkert kommer vi att uppdatera både på facebook och instagram under helgen, så glöm för all del inte att hålla koll på oss där om ni är nyfikna!

Vi hoppas att ni alla får en helt fantastiskt fin helg, att ni får spendera den precis så som ni behagar, att maten smakar gott och att dryckerna gör lika så!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

18 kommentarer:

  1. Margarita är min favoritdrick, alla kategorier! Ni är mina favoritskåningar, alla kategorier! Vi ses snart! Poss och kläm!

    SvaraRadera
  2. O vilken goding!

    Ha nu så skoj på bloggträffen. Själv får jag sitta hemma och vänta på kattungar. Fast det är ganska okej det också.
    KRAM PÅ ER!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men visst!
      Kattungar är det verkligen inget fel på alls, skulle vara att Håkan är allergisk mot dom i så fall:( Lycka till
      och kramar till dej

      Radera
  3. Vilken härlig och fräsch drink. Nu önskar jag er och alla andra som skall på bloggträffen en härlig helg! Kram

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig färg! Bra sätt att fira in helgen på!

    SvaraRadera
  5. En riktigt god Margarita är aldrig fel. Hoppas ni får en underbar helg tillsammans med era bloggvänner. /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är ju aldrig det.
      Tackar, vi hade en jättefin helg tillsammans, rapport kommer snart.
      Kramar

      Radera
  6. Åh, hoppas ni har en GRYM bloggträff! Jag ligger nerbäddad på soffan och har matkoma efter ett besök på kvarterets thairestaurang :=) KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grym var just vad det var, gick bara lite för snabbt förbi:) Men matkoma efter restaurangbesök är inte fel det heller!

      Kramar.

      Radera
  7. Ni verkar ha/haft en grym helg! Ser fram emot att läsa alla era rapporter!
    Och Margarita är jag svag för. Väldigt svag. Kram på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt, Kim, det var det. Rapport är på g:)
      Låter som en bra svaghet, tycker vi,
      kramar till dej

      Radera
  8. Träffen verkar har hur fantastiskt som helst! Är grön av avund. Hade så gärna velat vara med.
    Jag stod igår och kikade på såna här glas på ikea och funderade om jag inte skulle slå till inför sommarens drinksippande. Nu ångrar jag att jag inte gjorde det. Får bli ytterligare ett besök dit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi hade det verkligen hur bra som helst! Men det kommer fler gånger, nu ser vi fram mot Öland:)
      Så klart du måste ha glasen, vi har faktiskt haft väldigt stor användning för våra, de är perfekta att servera efterrätter och förrätter också i!

      Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!