fredag 13 februari 2015

Kärleksmuffins

Det är ju nästan så att man skulle kunna tro att vi varit så där oerhört strukturerade och väl planerande eller att vi legat i som bara den här hemma med att laga till godsaker som skulle komma att passa till alla hjärtans dag. Men ack nej, så förutseende har vi inte alls varit även om vi önskar att det vore så. Det är helt enkelt som så att de rätter vi tipsat om denna veckan har stått i kö, tillsammans med flera andra recept och bilder, för att få tillfälle att komma med här i köket. Det är nämligen lite så det funkar i det Mårtenssonska köket, grejer lagas till, fotas och antecknas och sen dyker dom upp när dom dyker upp.

Dagens chokladkakor har legat på vänt så länge så vi knappast vågar erkänna hur länge... men vi kan ju säga som så att de väntat sedan någon vecka innan en viss rödklädd skäggprydd man var på besök:) Själv hade vi besök av Håkans föräldrar när vi bjöd på dessa och dom föll även dom Mårtenssonarna på läppen.
Glutenfria är dom och smakar lite svagt i bakgrunden av kokosen gör dom, men låt inte det avskräcka er för kanoners goda - det är dom också! Kanske kan dom passa som avslutning på morgondagens hjärtefirande?

Var tusan vi hittade receptet minns vi inte längre och det är inte på grund av att minnet är för kort, det är för att tiden varit för lång - så det så! 

Chokladmuffins, glutenfria    ca 8 st
3 ägg
1 banan
1½ dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
4 msk kakao
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
3/4 dl smält kokosolja
Mixa ägg och banan med en mixerstav i en skål till en slät smet.
Häll i den smälta kokosoljan.
Blanda samman de torra ingredienserna och mixa ner i smeten tills den blir slät.
Häll smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen på 150 grader ca 15 minuter.
Prova med en provstick så de är genomgräddade.

Nu avslutar vi detta fredagsinlägg helt i vanlig ordning med att önska er alla en fantastiskt fin helg. Vi hoppas att maten kommer att smaka ljuvligt och att drycken gör precis detsamma,
kram på er!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

4 kommentarer:

  1. Vilka fina och goda muffins! Glad alla hjärtans dag önskar jag er!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja de var väldans goda och blev väldigt uppskattade
      kramar

      Radera
  2. Jag läser ofta bloggen men har aldrig kommenterat förr. Tack för en trevlig och läsvärd blogg börjar jag med.
    Sen till min fråga, de här muffinsen verkar intressanta och jag blev nyfiken på att testa dem. Hur många blir det på en sats (och vilken typ av form använde ni, viss skillnad på vanliga muffinsformar och de som kallas amerikanska :))?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jessica! Först och främst så vill vi tacka så väldigt mycket för dina fina ord och komplimangen, det värmer verkligen ska du veta!
      Vi fick till 8 stycken muffinsar och då gjorde vi dom i vanliga muffimsformar, inte dom stora som vi misstänker är dom som du kallar amerikanska. Fyll formarna tiĺl ca 2/3, det räcker.
      Lycka till med baket och vi hoppas de faller i smaken!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!