onsdag 25 mars 2015

Pasta med avokado och marinerad rödlök

Dags för pasta är det denna onsdag, ni vet den där fredagspastan som numera går under namnet torsdagspastan hemma i det Mårtenssonska köket. Fast när vi tänker efter så hade vi ju i och för sig kunnat fortsätta kalla den fredagspasta eftersom vi ju har fredagskänsla redan på torsdagen... Men innan vi klöddar till det alltför mycket och helt gå vilse i veckodagarna så är det väl bästa att vi ger oss i kast med den där pastan.

Vegetariskt är det som gäller på denna tallriken, vill man tvunget ha en köttbit till så går det säkert bra det med. Då skulle vi nog föreslå lite knaperstekt bacon eller kanske en bit halstrad lax, kött som är av den torra sorten passar nog mindre bra till. Pastan bjuder på flera härliga och fräscha smaker, den vinägermarinerade rödlöken sitter som pricken över i tillsammans med den lena avokadon och basilikan. Riv gärna över en hög parmesanost, det passar kanoners till!

Härliga vårliga färger i pastatallriken, we liki! Vi valde spagetti av sorten bönpasta från Risenta, men du får så klart själv välja vilken pasta du vill ha. 
I glasen hällde vi ett Ripassovin med det häftiga namnet "The fat lady sings" och hur många gånger Herr M sa den berömda frasen "It aint over till the fat lady sings" vågade vi inte hålla räkning på... Däremot vågar vi oss absolut på att rekommendera vinet till er, vi bara håller tummarna för att ni delar vi vinsmak. Fylligt och bärigt var det, smakade mjukt och lent i munnen och enligt rekommendationerna ska det passa till Italiensk mat och japp, vi instämmer:)

Pasta med avokado och marinerad rödlök      2 port
250 g pasta av valfri sort
200 g broccolibuketter
1 rödlök, tunt skivad
2 msk balsamvinäger, gärna vit
3 stora avokador, tärnade
2 msk raps- eller olivolja med citronsmak
färska basilikablad
Lägg lökskivorna i en skål, rör ner vinägern och låt marinera under tiden som du lagar till middagen.
Ångkoka broccolibuketterna så de fortfarande har tuggmotstånd.
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
Blanda samman pastan med broccolin och avokadon, servera med löken och basilikablad.

Rödlökens härliga färger behåller du bäst med vit balsamvinäger, 
men så klart funkar det hur bra som helst med den mörka sorten också!

Så, då överlämnar vi denna pastan i era händer och låter er själv bestämma vilken veckodag den ska serveras i ert kök. Det kanske rent utav blir en måndagspasta istället! 

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

8 kommentarer:

  1. Detta både låter gott och ser ruggigt gott ut. Jag kör torsdagspasta imorgon men det får bli nåt med chili o vitlök. Influensan sitter i, smaken är inte ens som baken utan mer eller mindre borta och höger öra är fortfarande bortkopplat. men snart är jag tillbaka. Hoppas jag, haha! Kram till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi bugar, niger och tackar! Ishc och fi, men vitlök och chili borde ju kunna jaga allt skit på vägen. Vi hoppas vi också och om inget annat så är du ju snart tillbaka hitåt iallafall:)
      Kramar till dej

      Radera
  2. Ser fantastiskt gott ut! Kanske jag ska göra imorgon när mina två äldsta syskonbarn kommer på besök. De ska äta carbonara men det har jag, erm, förätit mig på… Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, säger vi! Carbonara låter inte alls fel, att föräta sej på:)
      Kramar!

      Radera
  3. Vi kan välja att kalla det vilken-dag-som-helst-pasta? En rätt helt i min smak: grönt är skönt.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som en plan, så gör vi!
      Kramar

      Radera
  4. Åh så gott det ser ut! Jag är helt inne på avocado just nu! Och löken i balsamicon! Love it!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, visst är det gott med avokado!
      Kramar

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!