söndag 23 augusti 2015

Veckomatsedel

... är det åter dags för oss att bjuda på er på, det står en ny vecka och knackar på dörren och med den följer ju så klart nya middagar. Vecka 35 börja med en färgglad grönsakssoppa med ett härligt skånskt namn och avslutas med en söndagsefterrätt som passar perfekt med tanke på säsongens alla bär och frukter.

Måndag; köttfritt med den gamla klassiska soppan ängamad




Fredag; Nudelsallad med räkor, än så länge är det sommar:) 

Lördagsgodis i form av rostade nötter med goda örter

SöndagEnklaste enkla kakan till efterrätt, perfekt med blåbär eller vilka andra bär som helst!

Och som om att det inte räckte med dessa måltiderna så bjuder vi er även på två bonustips idag. Vi fick nämligen reda på att det är en alldeles speciell matdag denna söndag, det är köttbullens dag! Jojomensan, de små runda bullarna har en egen dag tillägnade sig i almanackan. Här i köket har vi två olika favoritrecept som vi använder oss av och vill ni hylla kydabollen i dag så hittar ni dom här; vegetariska nötbullar och köttbullar som vi vill ha dom.


Några köttbullar blir det dock inte på våra mattallrikar denna söndag, vi ska istället njuta av resterna från gårdagens middagsbjudning, faktiskt ändå på våra tallrikar idag, herr M blev så galet sugen så planerna ändrades visst:). Det betyder inkokt östersjölax med örtssås och allehanda tillbehör (till måndagsmiddag) och en bit av den där enklaste kakan till efterrätt...
Denna gången provade vi att ta ut svängarna en anings vad gäller bärfyllningen i formen och det blev väldigt lyckat, det receptet kommer vi absolut att dela med oss av framöver! Dom rökta räkorna tog dock slut, så någon förrätt blir det inte, men det är ju bara ett bra betyg:)

Nu är det söndagsnjutning och avkoppling som står på schemat, vi ska ut och fånga solglimtarna som tränger fram genom molnen då och då. Vi önskar er alla en fortsatt skön söndag och en alla tiders vecka.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

  1. Måndagens soppa går under namnet snålsoppa i Finland, en av de godaste sopporna som finns. De rostade nötterna såg väldigt inbjudande ut. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Kärt barn har många namn, eller hur? Och visst är den otroligt god oavsett vad den kallas, perfekt nu när det finns färska fina primörer.
      Kram

      Radera
  2. Vilka spännande smaker ni bjuder på i veckan. Kram Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att det gillas, tack!
      Kramar till dej

      Radera
  3. Det ser ju helt fantastiskt gott ut!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!