onsdag 9 september 2015

Korvgryta och topp 40.

Oh herrejisseskosses, ni kan bara inte ana vilka glädjuskutt som togs här i det Mårtenssonska köket igårkväll! Glädjeskutt blandade med chockartad enormt stor tacksamhet och en hel massa "alltså man kan inte tro att det är sant" och "men hur gick detta till egentligen"och "men jag fattar det inte" :)

Alla dessa känslosvallningar utlöstes av ett mejl där det stod att läsa att vi - lille Anki och Håkan - hade hamnat med på Bookatables lista över Sveriges 40 bästa matbloggar - hur galet otroligt fantastiskt kan någonting kännas?! Tänk att ett mejl kan göra två Mårtenssonare så otroligt stolta och glada, och framförallt otroligt tacksamma över uppskattningen! Plötsligt blev det genast lite lättare att diska efter middagen:)
Vi samsas med 39 andra otroligt duktiga och bra matbloggare på listan och är ni nyfikna och vill läsa mer (några av de andra bloggarnas kokböcker står hemma i vår bokhylla, helt galet känns det! Vi, tillsammans med dom?!) så hittar ni hela tjotaballetten här på denna sidan.


Men nog skrytet, nu ska vi inte tjata mer om detta och låta det stiga oss åt huvudet utan istället skuttar vi vidare till dagens middagstips, en middag som kanske framkallar ett och annat glädjeskutt den också?
Det bjuds på en korvgryta som man snabbt svänger ihop och som lutar lite åt Italien helt smakmässigt, tack vare peston som blandas ner. Vi använde oss av peston som blivit över när vi gjorde den där capresepastan, men det går naturligtvis hur bra som helst att köpa en burk pesto i affären också!

Falukorvsgryta med pesto  2 port + matlåda
400 g falukorv eller medisterkorv
1 schalottenlök, fint hackad
2½ dl grädde
1 dl crème fraiche
1½ msk grönsaksfond
2 stora tomater, klyftade
4 msk pesto, antingen gör du egen eller så använder du färdigköpt
salt och svaprtpeppar
Skär korven i stavar och fräs den tillsammans med lök så det får lite färg.
Blanda samman grädde, crème fraiche, fond och pesto i en gryta och låt det koka upp.
Tillsätt den stekta korven, löken och tomaterna i grytan och låt det småkoka ca 5 minuter.
Eventuellt kan du behöva spä grytan med lite vatten, det är helt och hållet en smaksak.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör, vi hade fullkornsris, och gärna lite pesto att klicka på om man vill det.

Ha en fortsatt fin onsdagskväll och en superb torsdag allesammans!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

2 kommentarer:

  1. Jag grattade er på instagram men skickar ett grattis här med. Så roligt och inspirerande för er att hamna på denna fina lista. Ha en fin dag och veckoslut! Kram! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket för gratulationerna, Anna! Ja, det betyder väldigt mycket för oss, både en morot och en fin belöning känns det som.
      Stor kram till dej från oss och vi hoppas du får detsamma <3

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!