söndag 29 november 2015

Veckomatsedel

Första advent är på plats, november och höst går mot sitt slut och det verkar som att väldigt många gläds åt att ta farväl av den sista höstmånaden, lite fler än vanligt känns det som. Men vi har full förståelse för oss alla som känner så, det har varit en mörk, kall och blåsig månad som har känts lite längre i år. Vi hoppas att december tar med sig en gnutta vinter, lite snö och mycket ljus hade inte alls varit fel varken för humöret eller julstämningen:)

Förslag till veckans mat går vi raskt vidare till och vi börjar veckan värmande vegetariskt, saltar till det på tisdagsfisken, onsdagen bli lite wild'n'crazy och torsdagsfisken är en snabb en! På fredag går vi in i juldimman och där stannar vi hela helgen, glögg i marinad och saffran i efterrätten - vad sägs om det?!




Torsdag: Fyra ingredienser i fiskgratängen som smakar basilika och tomat
på bordet snabbt som tusan!

Fredag: Tre förslag på hur du blandar en god drink med julmust

Lördag: Fläskfilé som marinerats i glögg och serveras med en god sås med äpplen och lök

kanoners god med apelsin- eller clementinklyftor.

Lördagens lockande och pockande på julstämningen resulterade i en något nerbantad version av dekorationer, vi kör helt enkelt med julpimpning light i år. Däremot bakade vi julsmakande kakor och lagade till middag med julig smak, så vi får väl säga att i köket är det XL-jul redan!
Huruvida vi slår till med en tur på julskyltningen i stan låter vi vara osagt, det beror på väder och vind och just nu ser det mörkt ut på mer än ett sätt - det är med risk för en ofrivillig flygtur man sticker ut nosen:)

Vi önskar er alla en fin och stämningsfull fortsättning på första advent och en alla tiders bra vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Härlig matvecka :)
    Laxen såg bara såå god ut :)
    Ha en riktigt fin första advent
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att den gillas Milla!
      Kramar till dej

      Radera
  2. Mycket gott! gillar att slänga in lite julsmaker i maten så den där fläskfilén lägger jag på minnet.
    Hoppas ni inte blåst bort under natten. Ni verkar att ha haft det riktigt blåsigt om öronen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, alltid lika roligt när förslagen går hem! Visst är det, dessutom får man ju användning för eventuella rester och slattar som blir över:)
      Jo tack, det gick överraskande bra men visst blåste det friska vindar!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!