söndag 10 januari 2016

Veckomatsedel

Då så kära läsare är det åter dags för oss att plocka lite i receptskafferiet och bjuda er på en ny veckomatsedel, den första för i år. Veckan börjar vegetariskt och slutar med färsbiffar i rosépepparsås, men naturligtvis är det upp till er att ändra på ordningen i veckomenyn allt efter hur det behagar er. När ni äter vad lägger vi oss inte i, det viktiga för oss är att ni äter!

Måndag: Morotspaj som veckans vegetariska middag.   

TisdagEnkla laxgratängen kräver inte mer än 4 ingredienser och då har vi även räknat med fisk och kryddor, billigt och framförallt gott! 

Onsdag: En härligt vintrig sallad med både apelsiner och granatäpple, 
passar till nästan vad som helst! 

TorsdagKycklingsoppa, passar lika fint om man är förkyld eller inte.


Lördag: Stig upp en aning tidigare och baka bullar som jäser samtidigt som dom bakas i ugnen, sen kan du njuta av en nybakad lördagsfrukost. 


I morgon är det dags att börja jobba igen för oss båda (ja Håkan har ju varit igång lite redan) och säkert är det flera som ska detsamma. Ordningen ska återställas både här och där, semestrarna är över, skolorna börjar igen och inte en endaste extra röd dag är i sikte på ett bra tag nu - inte förrän den 25:e mars är det dags och då är det påsken som ska firas. Fast nu ska vi inte gå händelserna i förväg, tiden går tillräckligt fort på egen hand utan att Mårtenssons jagar på den!
Men än så länge är vi fortfarande lediga och vi ska fortsätta den tunga uppgiften vi påbörjade igår, att provligga sängar! Tufft jobb, men det måste ju göras:)

En skön söndag önskar vi er alla, är ni ute i trafiken och kör/cyklar/går så ta det försiktigt och var rädda om varandra.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Den där morotspajen såg verkligen aptitretande ut liksom den färggranna vintersalladen. Själva har vi jobbat ett bra tag nu, inte varit mer ledig än de röda dagarna. Till och med kommit igång med bloggandet igen efter julledigheten ;) Vilket angenämt söndagsnöje ni haft, att hitta en passande säng. Låter som en bra balans till storstädningen tidigare i veckan.
    Kramizar till er båda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är härligt med alla fina färger som ändå går att få till med säsongens frukter och grönsaker! Skönt att ha lite ledigt från bloggandet också, det kan man behöva ibland:) Perfekt balans, det kan vi lova.

      Kramar till er

      Radera
  2. Morotspajen blir jag lite sugen på:)
    Ha en riktigt bra vecka
    kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så härligt att höra Milla, vi kan varmt rekommendera den!
      Vi hoppas du får detsamma,
      kram på dej

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!