söndag 1 maj 2016

Veckans matsedel

Första maj gott folk och antingen utbrister ni i ett "Sköna maj välkommen" eller, om ni föredrar att luras lite och skämta med era nära, "Maj maj måne, jag kan lura dej till Skåne"! Något skämt är det i alla fall inte när vi lovar er att en rykande färsk ny veckomatsedel är färdig att huggas in på, den tar sin start med en solgul soppa och avslutas med en klassisk husman.

Måndag: Sötpotatissoppa med olika smarriga tillbehör som antingen ger en vegetarisk middag eller inte. 

Tisdag: Indonesisk kyckling, en gratäng med sambal oelek och mango chutney 
som du gör snabbt och enkelt 

Onsdag: Omelett med chorizo, tomater, basilika och andra godsaker. 

Torsdag: Laxbiff med lime och ingefära från kökets begynnelse.

Fredag: En bubblande drink med smak av mynta och citron, frisk och fräsch för fredagskvällen! 

Lördag: Ägna en kort stund av lördagseftermiddagen åt att förbereda söndagsfrukosten så får du njuta av dessa underbara kalljästa smörfrallor, våra absoluta favoriter! Vi kan inte tjata om dom tillräckligt, har ni inte provat dom än så gör det nu, punkt :)

Söndag: Wienerschnitzel, en gammal husmansklassiker passar perfekt som söndagsmiddag. 

Hur var er valborgskväll, besökte ni något eldflammande bål, grillades det korv eller annat gott? Vi hade nästan glömt bort att det var en afton, för oss har den haft en tendens att försvinna lite i takt med åldern... det känns som att det är ungdomens helg och med tanke på unga grannens festligheter igårkväll har vi nog inte helt fel:) Både grill och bål ersattes istället med ett gäng musslor som vinkoktes på klassiskt vis till att serveras som moule marinière, alldeles för länge sen det hände sist och kanske var det därför det smakade extra gott.

Dagen i dag tänker vi ägna åt lagom ansträngande söndagssysslor som promenad, reseplanering av vår stundande Stockholmsresa (har ni tips på spännande butiker så släng gärna in dom!) och matlagning så klart!

Vi önskar er en strålande skön söndag och en vacker vecka.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Bra med påminnelse om omelett. Det är en perfekt rätt att göra av lite rester på tycker jag. Och gott är det också! Kul med en Stockholmsresa, dit ska jag ta en tur i sommar. Det är alltid kul att ta en tur i saluhallarna tycker jag, dels den på söder och den uppe på Östermalm. Brukar alltid hitta nåt gott, både sött och salt, att köpa med som tilltugg till hotellet. Kram! /AnnaJ

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails