fredag 3 juni 2016

Smoothie med vattenmelon och mynta


Weeii! Vattenmelonerna är tillbaka och dom smakar mums, i alla fall de vi fått med oss hem från affärerna. För det där med att köpa vattenmelon är ju lite av ett lotteri eller hur? En smakar nada och ingenting och en annan är mjölig och grynig, men så plötsligt lyckas man dra högvinsten och får hem ett sött och saftig exemplar. Hurra! 
De senaste vattenmelonerna vi köpt hem har varit dom där små minivarianterna, har ni sett dom? Inte nog med att dom är så mycket enklare att asa med hem (jippi för oss utan fyra hjul!), dom är både sötare och saftigare i smaken och dessutom är dom nästintill kärnfria - bara fördelar alltså!


Förutom att hugga in på den härligt rosaröda melonen som den är kan man göra mycket gott med den, vi la några skivor på grillen och det blev fantastiskt mumsigt, perfekt som tillbehör till grillat. Vill du hellre äta efterrätt så sticker du glasspinnar i halverade skivor, fryser in och vips så har du en melonglass i din hand! Eller så mixar du några melonbitar till en fruktig och törstsläckande smoothie:

Smoothie med vattenmelon  1 glas
ca 200 g vattenmelon
½ blodgrapefrukt
½ msk torkad mynta eller några färska myntablad
½ lime eller citron
Skala, kärna ur och skär melonen och grapefrukten i grova bitar.
Kör fruktbitarna med myntan och pressad lime/citron i mixern.
Häll upp i glas och njut!

Vill du istället ha en vattenmelondrink med skjuts i så kan vi tipsa om vattenmelonmojito 


En frisk och läskande melongazpacho är gott som en lunch eller förrätt på sommaren 

och vill du ha ett gott tillbehör middagen så gör du salsa med vattenmelon, gurka och rödlök 

eller en röra med melon, chili, mynta och koriander. Båda väldigt goda till grillat!

Ja det blev plötsligt en samling vattenmelonrecept här i köket, en smarrig samling om ni frågar oss:) Har ni fler goda idéer som ni vill dela med er av så är ni mer än välkomna att göra så, alla tips mottages tacksamt!

En finfin fredag önskar vi er alla, med eller utan melon!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Vattenmelon åt jag mycket när vi bodde i Singapore, men tur så får man det i Holland också :) Svalkande och så otroligt gott. Jag äter gärna jordnötssmör tillsammans med melon :)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jordnötssmör till vattenmelon har vi inte testat, däremot på äpplen och det är ju kanoners gott så en test med melon måste ju göras! Tackar för tipset.
      Kramar tillbaka.

      Radera
  2. Jag äter allt som oftast melon precis som den är men jag har tänkt göra aqua fresca på det någon gång! Hittade ett recept i en av Jonas Crambys kokböcker men har fortfarande inte kommit loss och provat det...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu när du säger det så har vi nog gjort något liknande aqua fresca någon gång, fast med en skvätteliskvätt vit rom i :)

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!