tisdag 2 augusti 2016

Broccolibiffar med basilika och vitlök


Vegetariska biffar är något vi gärna gör när det står vegetarisk middag på matsedeln hemma i det Mårtenssonska köket och vi har provat en del, men vi vill gärna prova flera. Jordnötsbiffarna är en av våra favoriter, men även zucchinibiffar med halloumi, dom där rödbetsbiffarna, eller kidneybönsbiffarna gillar vi skarpt. Men broccolibiffar, det hade vi aldrig testat tidigare när vi läste om dom hos Sara med bloggen Vardag, receptet sparades och sen låg det och mognade innan det var dags häromdagen att plocka fram det och prova.


Broccoli är inte bara gott, det är faktiskt en ganska vacker grönsak också. 
Både i hel form och i mixad: 


Receptet var väldigt lätt att följa och biffarna höll ihop riktigt bra när dom stektes, det är något som vi annars tycker är det svåraste med just vegetariska biffar - dom vill gärna gå sönder och smulas men inte dessa. Förutom broccoli så fanns det annat grönt också i för att ge smak, kanske lite förvånande med basilika i men det passade fint tillsammans, precis som vitlök och jordnötter gjorde:

Broccolibiffar med basilika 
½ dl grädde
1 ägg
1 msk fiberhusk
400 g broccoli
2 dl jordnötter, saltade och rostade
1 vitlöksklyfta
½ - 1 dl finhackad färsk basilika
Rör samman grädde, ägg och fiberhusk och låt det svälla under tiden som du mixar broccolin med jordnötter, vitlök och basilika.
Blanda samman alla ingredienserna och forma till små biffar, går lättast om du blöter dina händer med kallt vatten mellan varven.
Stek biffarna på medelvärme några minuter på varje sida.
Servera med valfria tillbehör.

Sitter du på något annat finfint bra recept på goda vegetariska biffar så får du mer än gärna bidra med dom, ju fler desto bättre!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

2 kommentarer:

  1. Vad goda de låter. Jag har en hel del recept på min blogg under etiketten biffar :)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, dom fick en härlig smak av basilikan som passade så bra in. Vi har testat några hos dej, alla har vi gillat väldigt mycket.
      Kram på dej

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!