söndag 28 augusti 2016

Veckans matsedel

Hej hopp på er denna söndag, den sista för augusti och därmed också den sista för sommaren 2016! Det anades redan i går att sommaren började gå mot sitt slut, när vi satt på balkongen och åt middag kändes det verkligen som att det var den sista "riktiga" sommarkvällen. Och som på beställning vaknade v i upp till en mörk och regnig höstmorgon idag... men vi hoppas att vi får några härliga sensommarkvällar att njuta av ändå.

Njuter gör vi även av allt det goda som säsongen har att bjuda på från sitt skafferi, det verkar som att både bär och frukter har ett jublande år i år. På vår promenad igår såg vi att både äpple- och plommonträd var översvämmade av gotter, så naturligtvis kvalade ett plommontips direkt in på matsedelns första plats. Tätt efter kommer en vegetarisk soppa, följd av baconpasta och husman, västerbottensost gånger två och sist men inte minst en gammal klassiker. Med andra ord, en salig blandning av goda mattips:

Måndag: Plommonsäsongen är här och det med besked, varför inte koka en plommonmarmelad.

Tisdag: Veckans vegetariska är en grönsakssoppa med linser

Onsdag: En krämig kycklingsås med bacon och avokado till pastan.

TorsdagDillstuvad potatis, smakar så gott till isterband!

FredagLax panerad med västerbottensost serverad med romsås kan vara en av de absolut godaste laxmiddagarna vi vet.

Lördag: Än är det kräftskivornas tid och vi passar på att tipsa om en 

SöndagSkinkschnitzel med klassiska tillbehör och en galet god sås.

Helgen har hitintills bjudit oss på en blandad konfekt som började i fredags med ett länge efterlängtat restaurangbesök med vår vapendragare Freddy och två gästbesökare, syster/svägerska Carina och svåger Affe. Vi åt en ljuvligt god måltid på "En gaffel kort" i Simrishamn, något vi verkligen kan rekommendera er att göra när ni är i trakterna!
Lördagen ägnades som sagt åt en väldigt lång långpromenad, något vi inte gjort på länge på grund av Ankis ryggproblem, varvat med många sköna vilopauser i solen. Att både fika och middag kunde intas på balkongen var en fantastiskt bonus, det lär inte hända idag så länge vi inte vill sitta därute i galonkläder och riskera att flyta bort:)

Att er helg har varait en fin en hoppas vi, lämna gärna en rapport om ni vill det för det är alltid lika roligt när ni lämnar avtryck efter er!
Nu önskar vi er alla en skön söndag med vila och avkoppling, god mat och återladdning av batterierna inför kommande vecka som vi hoppas blir en fin en.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

  1. Jag köpte plommon från torget igår och de är så goda. Plommonmarmelad låter gott och ostpaj gillar jag massor. I Amsterdam har vi haft en varm och solig helg. Nästa vecka tycks också bli varm och solig. Hoppas ni får en bra och varm vecka, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med torghandel, speciellt för de av oss som inte har egen odlingsmöjlighet eller någon att palla frukt från:)
      Hoppas ni får njuta av solen, här blev det åskbaluns och regn, blandat med sol.
      Kram på dej!

      Radera
  2. Som alltid, en underbar matsedel. Den panerade laxen med västerbottensost såg riktigt smarrig ut

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!