söndag 11 september 2016

Veckans matsedel

Då har vi en ny matsedel på plats till er och förslagen på den varierar med allt från den vegetariska starten med quinoabiffar till den söta avslutningen med äppelkaka. Fisken gör sitt framträde i form av lax och torsk, helgen firas in med en äppeldrink, kycklingen hamnar i en allt-i-en-form-middag och färsen är smaksatt med mango chutney:

Måndag: Vegetariska quinoabiffar med vitlök, basilika och ost

Tisdag: Middag där allt lagas till i samma form med kyckling med tomater, fetaost och citron.

Onsdag: En oerhört lättlagad laxsås med tomater och örter som du bjuder till pasta.

Torsdag: Färsbiffar med mango chutney i med en frisk sallad till.

Fredag: Äppelsäsongen är i full gång så vi passar på att tipsa om en äppeldrink med basilika.

Lördag: Fisk värdig för en lördagsmiddag, fiskfylld savoykål med vitvinssås och räkor

Söndag: Enkla äppelkakan med härligt krispig yta är vår absoluta favorit och passar fint till söndagsfika.

Ojojoj, ni kan tro att vi har sovit som slagna hjältar i natt, något vi ju kunde titulera oss igår efter att vi spenderat dagen hemma hos Ankis morbröder - hjältar:) Det var nämligen dags att lämna över julklappen vi gav dom, ett löfte om ett dagsverke i deras hus och trädgård plus middag och efterrätt.
Vi började med denna fina tradition i fjol och vi vill verkligen skicka tipset vidare till er, kanske har ni någon i er närhet som kan behöva en hjälpande hand på något sätt? Vi kan lova er att det blir uppskattat och vem vill inte känna sej som en hjälte för en dag:)

Middagen fick herrarna själva välja och dom visste genast precis vad dom önskade, fläskfilégratäng med kronärtskocksbottnar och svampstuvning som faktiskt var ett av deras paradnummer på middagsbjudningar, när det begav sej. Till efterrätt blev det enkla kakan med äpplen i, ja den samma som vi lagt in som söndagsfika här i matsedeln. Äpplena plockade fru Mårtensson i herrarnas trädgård, vilken lyxig känsla det är att gå ut och fixa råvaror direkt från träden och buskarna!

Både varmrätt och efterrätt blev uppskattad, vi fick skratta tillsammans, solen lyste som om det var mitt i sommaren, trädgården fick sej en ordentlig rantafaj och säkert kände vi oss alla nöjda och belåtna på olika vis när dagen var över och vi begav oss mot stan igen.
Delad glädje är, just det, dubbelt så stor!

Ha nu en riktigt fin vecka allihop, ta hand om varandra och er själva!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag ni verkar ha haft igår. Förstår om den blev uppskattad hos morbröderna. Gillar tanken på att ge bort ett dagsverk som present, mycket bra grej tycker jag. Ha en fin vecka som kommer. Kram! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det hade vi absolut, både vi och dom. Det är verkligen en kanoners bra present att ge bort.
      Tack Anna, vi önskar dej detsamma!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!