söndag 30 oktober 2016

Veckans matsedel

God förmiddag och hej på dej vintertid, tänk att vi hade sån tur att du anlände just när vi behövde dej som bäst - så här dagen efter kvällen före:) Det där med att ställa om klockan har ju sina för och nackdelar eller hur, fast denna varianten har väl mest fördelar - en timme till godo och extra tid mellan lakanen gör ju ingenting.

En timme extra lovar vi att veckans matförslag inte tar, nej vi har gjort vårt bästa för att leta reda på tips som går hyfsat snabbt att fixa till. Denna veckan har vi slängt in ett marmeladkok, morötterna är oftast billiga vid denna tiden så köp hem ett gäng och koka, marmeladen passar kanon till ostar. På söndag hittar du en sötsak, chokladkaka bakad på dinkelmjöl, och fredagsmiddagen är en av våra absoluta favoriter.
Men nog babblat, varsågoda det är serverat:

Måndag: Kycklinggryta med sweet chili och grönsaker


Onsdag: Färsbiffar smaksatta med enbär, katrinplommon och örter, har du inte viltfärs går det bra med annan köttfärs också.

Torsdag: Morötter kan man ha till mycket, en morotsmarmelad är gott till ost och så enkelt att göra

Fredag: Risotto med päron och gorgonzolaost, ät den som vegetarisk rätt eller valfritt tillbehör.

Lördag: Laxfilé med ett krämigt täcke av bland annat marinerade kronärtskockor, ost och basilika

Söndag: Avsluta veckan med en kladdig, seg och mumsig chokladkaka.

Vi var ju som bekant i storstaden Malmö igår och firade Håkans födelsedag, första stoppet blev Claes Olsson där födelsedagsbarnet inhandlade nya cykellampor inför vinterns jobbresor:) Nästa anhalt blev så restaurangen vi valt för kvällen, Atmosfär, som legat på önskelistan ett tag nu och vilken matupplevelse vi bjöds på. 

Rätterna på menyn är så kallade mellanrätter allihop och man beställer 2-3 stycken eller så väljer man deras kvartersmeny vilket herr M gjorde, och då får man tre rätter plus efterrätt. Anki och Freddy tog två rätter var från menyn plus efterrätt och tyckte att det mättade bra, rätterna är väl tilltagna och flera av dom spännande och annorlunda. Absolut ett ställe vi kan rekommendera!
Kvällen avrundades med varsin öl på en pub innan vi tågade hem mot Ystad igen, mätta och tretta:)

Idag står det lite mer firande och umgänge med familjen på menyn, men innan dess ska vi ta en sväng i solskenet och njuta av stålarna. 
Vi önskar er alla en förträfflig söndag och avslutning på veckan, ha en bra ny vecka och hör du till höstlovsfirarna så hoppas vi på en skön ledighet!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

PS. stavningskontrollen i programmet/datorn har plötsligt tagit ledigt utan att meddela så eventuella stavfel mm hoppas vi att ni har överseende med, ibland går den där pekfingervalsen lite väl snabbt och korrekturläsningen kan också missa ibland:) DS

8 kommentarer:

  1. Grattis lite i efterskott till Håkan. Låter som födelsedagsfirandet var både gott och trevligt. Mycket gott och inspirerande som vanligt på er matsedel. planerar in kycklinggrytan under veckan tror jag. Ha en fin vecka som kommer. Kram till er! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack lite i efterskott:) ! Absolut, det blev en toppenkväll (och dag). hoppas grytan smakade bra om den provades.
      Kram på dej Anna

      Radera
  2. Vilket härligt firande.
    Önskar er en riktigt bra vecka
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men visst, en alla tiders kväll.
      Kram på dej

      Radera
  3. Hurra, hurra i efterskott till Håkan! Låter grymt med Atmosfär! Kan varmt rekommendera Spontan om ni ska till Köpenhamn framöver, HELT fantastiskt ställe!

    Kram C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackaleitack i efterskott! Atmosfär var en riktigt grym upplevelse, så god mat och fin service! Spontan är bokmärkt, var så säker!
      Kram på er!

      Radera
  4. Åh, blomkålssoppa var länge sen

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!