söndag 8 januari 2017

Veckans matsedel

Så då är det åter igen dags att ta tag i livet och vardagen, och med den - verkligheten som väntar. Vi är flera som ska bege oss åter till våra arbetsplatser i morgon efter många lediga dagar, somliga har kanske haft lika lyxigt som herr M och tillhört ledighetskommittén sedan julafton? (hrmf, ledigt och ledigt - det har ju slitits och släpats värre här hemma än i charken vissa dagar:))
Vissa jublar över att rutiner och allt annat i livet återgår till det vanliga medan andra idag lider söndagsångest de lux, var och en till sitt med andra ord.

Vi tar ett tag och återgår även till rutinen med en inspirerande middagshjälp för veckan som står och lurar runt hörnet. Vi rotar runt i arkivet, blandar och ger; vegetariskt - fisk - sött - och mustigt, varsågod det är serverat!

Måndag: Vegetarisk start på veckan när vi lagar till en rotfruktssoppa, lätt att göra och värmer fint.

Tisdag: Snabbt och enkelt lagar du en fiskgratäng med spenat

Onsdag: En härlig och mättande smoothie, passar fint både som frukost och som mellanmål.

Torsdag: En mustig kycklinggryta på ca 30 minuter, god snabbmat. 

Fredag: Ostgratinerad tacogratäng, en gammal goding i det Mårtenssonska köket. Philadelphiaost, tacokryddor och crème fraiche - vad kan gå fel? (Fotot kanske, men det är från vår barndom och som tur är har det hänt en del på just fotofronten sen dess...)

Lördag: Laga mat i lergryta kräver inte mycket arbetsinsats, den sköter ju sej själv där i ugnen. En köttgryta med rökt fläsk och grönsaker hittar du här,

Söndag: Har du pepparkakor över från julen tycker vi absolut att du ska göra en lingonmousse med pepparkakor, ljuvligt god är den!

Vårt hem har nu återfått sin forna glans (?) och vi njuter av lugnet och friden så mycket vi bara kan - god mat och dryck har vi också njutit av i allra högsta grad, något som man kunnat se hos oss både på instagram och på facebook. Idag ska vi dessutom passa på att njuta av en magiskt fin vinterdag, solen strålar från en blå himmel, det är vindstilla minsann och vi laddar inför en långtur till fots.

Vi önskar er en finfin söndag, att solen lyser även på er och att ni får en bra ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Mycket gott bjuds det på denna vecka😊 Härligt med sol, här hemma lyser solen med sin frånvaro idag. Ha en fin vecka
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så trevligt att höra att det gillas! Visst är det härligt, här försvann den ganska fort så nu är det åter till gamla vanliga vädret ;)
      Kram på dej Milla.

      Radera
  2. Många godsaker! Smoothien, kyllinggrytan och tacogratängen hade suttit fint i magen här! :-) Hoppas att ni har haft en skön ledighet och att ni får en trevlig vecka. Här på Öland är det snöslask som gäller just nu. Lily har börjat gå på dagis sina 15 timmar i veckan och jag är hemma med Evelyn, så det är en ny vardag. Många kramar till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tack, här blev det en vecka med allt från ösregn till porchetta:) Spännande med nya rutiner och förhoppningsvis sitter dom snart.
      Kramar på er i massor.

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!