söndag 5 februari 2017

Veckans matsedel

Då har vi äntligen fått upp både tittorna och datorn, och därmed också en matsedel för veckan som står på lur bakom söndagshörnet. Det är en blandad kompott som väntar från receptskafferiet med både glass mitt i veckan (!) på ett kick och en kryddig köttgryta som tar en smula längre tid, med andra ord är det matlagning för alla humör och hastigheter:

Måndag: Veckan börjar med kyckling stroganoff a'la Jamie Oliver, lagom snabblagat för en måndag.

Tisdag: Veckans vegetariska är en tomatsoppa med yoghurt, är du sugen på att baka bröd till så hittar du även ett recept på långpannebröd med ost i samma inlägg. 

Onsdag: Fylld schnitzel, skinka eller kyckling, med ädelost, senap och torkad aprikos. 
Godare än vackert :) 

Torsdag: Efterrätt så här mitt i veckan?! Jajamensan, ibland får minsann skam gå på torra land:):) Enkel bärglass på endast två ingredienser, frusna bär och vispgrädde tillsammans i en mixer, så gott.
 Vill man kan man ta yoghurt eller avokado istället för grädde, så blir den en smula "nyttigare". Använder du hallon så se till att dom är svenska då det kan finns risk för att bli sjuk av utländska frysta hallon. 

Fredag: Vi hälsar helgen med en drink, en tjusigt röd Florida sling
som passar att göra även utan procent i.  

Lördag: En klassisk fiskgratäng med dill- och citronsås där var och en kan plocka 
av tillbehören som den vill

Söndag: Avsluta veckan och helgen med en het köttgryta med härliga kryddor. Vi har använt oss av både lamm och vilt när vi lagat till den kryddiga grytan och det går att använda även nöt och fläskkött.  

Ja det blev en lång sovmorgon här i köket, sena lördagsnätter har en tendens att resultera i det numera... nästan som att ha gått tillbaka till tonårstiderna ju:) Sådana där sena nätter kräver sitt även av en dålig frurygg, så förutom att vila står det långpromenad i lagom lunk på söndagsschemat - bästa meducinen minsann!
Som tur är så såg vi till att tillaga extra rejält med middag igår så det skulle finnas en smula chans till restfest idag, så när det är middagsdags behöver vi inte anstränga oss alldeles för mycket. "Måttlighet är en dygd" heter det ju och idag får det vara måtta på vårt köksarbete:)

Ha en alldeles fantastiskt fortsatt skön söndag och en njutbar ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. En Florida sling vore inte dumt. Den får vi pröva nästa helg. Kramar!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte dumt någonstans, skål för provning:)
      Kramar på er!!

      Radera
  2. Gud, det hade suttit fint med en drink redan nu… Haha. Här är det förkylning deluxe som gäller. Hoppas att ni får en fin vecka! KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Huha, ja det verkar som att den där förkylningstiden verkligen slagit till på allvar nu, kanske inte fel att pigga upp med en drink då:)
      Krya på sjuklingen, och en fin vecka till er. Kramar!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!