söndag 12 februari 2017

Veckans matsedel

Hej söndag och hej på er alla matglada, hur har ni det där ute i vårt avlånga land? Vi hoppas att ni fått en fin start på dagen och att helgen varit en bra en hitintills. För vår del har vi både hunnit med att lösa helgens melodikryss, röja upp efter gårdagens fonduekväll (hej då översvämmade diskbänk), fått överraskningsbesök av Håkans föräldrar som kom med fastlagsbullar till kaffet - tack för det säger vi!
Nu står en solskenspromenad på tur, men innan vi drar på långkallingar och mössor kikar vi in här för att bjuda er på matinspiration för veckan som väntar, en blandning av olika tips från arkivet som bara väntar på att få komma till användning och glädje:

Måndag: Fiskgratäng med tomater och ansjovis får inleda veckan. 

Tisdag: Passa på och koka apelsinmarmelad nu när det är apelsinsäsong, denna varianten har fått sig en stänkare men det är helt valritt om du hellre vill ha en alkoholfri istället. 
Och tipset med dom frusna klyftorna gäller fortfarande:) 

Onsdag: Laxfiléer som du fyller med en härligt salt röra av bland annat keso, sardeller, dill 
och parmesanost. 

Torsdag: Variera din korv stroganoff med viltsmak.

Fredag: Risotto med mozzarella och parmesanost, broccoli och persilja.

Lördag: Fläskfilégryta med örter och fransk senap, en gammal goding. 

Söndag: Dillkyckling, riktigt goda smaker på söndagsmiddagen med en skedätarsås. 

Och till sist så slänger vi iväg en extra påminnelse om tävlingen på vår facebooksida där du kan vara med och tävla om en smakbox, en finfin låda med spännande och goda nyheter att testa!

Ha nu en fortsatt riktigt skön söndag och en bra start på den nya veckan, hör du till sportlovsfirarna så önskar vi dej ett härligt sådant!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Den däringa vilda korven kan man nog tänka sig! Fins tips för hela veckan ju! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så det kan man:) Inte bara tänk, prova!
      Kramar

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!