söndag 19 februari 2017

Veckans matsedel

God söndag på er, vi hoppas att ni haft en njutbar helg hittills och att eventuella mellotittare hämtat sej från lördagskvällens skräll:) Vi gjorde vårt bästa med gårdagskvällens upplaga av tävlingen ( att Ove var den enda vi kände till av deltagarna lämnar vi lite rodnande därhän...) men vid fjärde bidraget orkade vi inte med spektaklet längre utan slog helt enkelt över till att se på några inspelade avsnitt från veckans Big Bang.
Från en humorkavalkad till en annan, med andra ord:)

Här blir det också en kavalkad, dock av ett lite annorlunda slag än sång och dans såvida ni inte dansar av glädje när vi bjuder på veckans matinspiration. En ny veckomatsedel är färdig och där hittar du allt från klassisk ärtsoppa till en spännande korvgryta, och som pricken över i både passionerad drink och smarrig efterrätt till helgen.
Så varsågoda och dyk ner, vi hoppas att ni får något gott tips på kroken:

Måndag: Ärtsoppa står först på tur denna veckan, lägg ärtorna i blöt dagen innan dom ska kokas och laga till en skånsk ärtasoppa på någon timme, dom sköter sig själv till största del. 


Onsdag: Veckans vegetariska måltid är broccolibiffar med basilika och vitlök, 
goda och enkla att laga. 

Torsdag: Falukorvsgryta med kokosmjölk, sweet chili och grönsaker.

Fredag: Två goda drinkar med passionsfrukt i, en med rom och en med vaniljvodka, passar fint att fira in helgen med.

Lördag: Håll i er, för här kommer en syrlig sötsak! Friterad kyckling med citronsås. Japp, det är en del socker i såsen, men ni ska inte äta den varje dag - bara idag (eller en annan dag) 

Söndag: Söndagsefterrätt avslutar veckan och det blir en dessert med gamla anor som smakar ljuvligt gott. Riskaka med maräng och till det passar en körsbärssås eller saftsås fint. 

På Mårtenssons agenda för dagen står bland annat den obligatoriska långpromenaden, marmeladkok (hej extraprisfikon!) och lite korvstoppning - något som inte skett i vårt kök på alldeles för lång tid. Herr M stoppar ju visserligen ett och annat korvskinn på jobbet, men i vårt eget kök är det ett bra tag sedan sist och det kan väl kanske ha att göra med att man inte alltid är så sugen på att ta jobbet med hem:) Dagens stoppning blir ett matexperiment och vi får väl se om det går så väl att det kvalar in här.

En fortsatt skön söndag önskar vi er, och en härlig vecka - sportlov eller inte!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Åh, marmeladkok! Hittade ett recept på rödlöksmarmelad i senaste numret av Allt om Mat som jag vill prova, den ska jag göra till nästa helg tror jag! Kram C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst, det blev en riktigt god blandning av fikon, aprikos och svarta vinbär. Skafferirensningsmarmelad:) Rödlöksmarmelad är så gott, lycka till!
      Kram på dej!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!