söndag 12 mars 2017

Veckans matsedel

En ny veckomatsedel ligger färdig i startgroparna, redo för att inta veckan som står på tur - den 11:e i ordningen detta år. Vi har en salig blandning av godsaker vi vill tipsa er om och vi hoppas att alla lyckas hitta någonting som faller på läppen.
Veckan börjar med ett kakbak, jajamensan så gör den och det tillhör inte vanligheterna så det gäller att passa på:) Det är nämligen mazarindagen i morgon och ett recept till en sådan kaka har vi minsann, hur god som helst är den.
Kakan följs i rask takt av både fiskar, kotletter, bubblor och vegetariska biffar, sist men inte minst kommer ett recept på en ljuvlig kycklingmiddag. Nu kööör vi:

Måndag: Baka mazarinkaka på mazarindagen, en årligen återkommande temadag
Fotot kan man tycka vad man vill om, tänk på att detta var blogginlägg nummer två i en darrande start, stilrent kan vi väl ändå vara överens om att det är:)

Tisdag: En gammal goding som vi mer än gärna återvänder till är spätta i citronsås, du kan använda receptet till torsk också. 

Onsdag: Ett annorlunda sätt att tillaga fläskkotletter, stek dom i en kall stekpanna! Du får en riktigt saftig bit kött och till den passar äppelsåsen perfekt.

Torsdag: Vegetariska linsbiffar med spiskummin och mynta, plus några andra goda smaker. 


Lördag: En champagnecocktail är aldrig fel, och nej du måste inta ha "äkta" champagne - det går utmärkt med ett mousserande vin också när du blandar din bellini med persikopuré.

Söndag: Har du inte provat att rimma hel kyckling så vill vi verkligen rekommendera dej att testa!
Det är varken svårt eller arbetsamt, tänk bara på att rimningen görs dagen innan du ska äta.

Den Mårtenssonska har hitintills gått i festligheternas tecken, allt från en överraskande Köpenhamnstur i fredags till äta-borta-middag igår hemma hos goda vänner. Inga vilda festligheter dock, bara härligt häng med familj och vänner vilket enligt oss är de bästa festligheterna man kan ha!


Ankis systersambo var den som överraskades i fredags, hans 65:e år firades med övernattning och en tur till Köpenhamn och på stationen på andra sidan sundet stod vi och hoppade fram som gubben och gumman i lådan. Affes min när vi plötsligt stod framför honom och skrek "ÖVERRASKNING" var obetalbar, men var är kameran när man behöver den...
Vi fick en härlig vårdag i soliga Danmark, satt på uteserveringar och njöt av både D- och B-vitaminer, kvällen avslutades med middag på restaurang Gamla Brogatan i Malmö innan vi "mätta och tretta" tog tåget hem till Ystad och landade i sängen.

Idag knyter vi samman helgen och lagar till en dansk flæskesteg, känns som en synnerligen passande och framförallt smarrig södagsmiddag! Smakar extra gott efter en långtur till fots i solskenet.

Ha en finfin söndag alla fina, och en trevlig ny vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Så härligt ni ser ut att ha det! ❤

    SvaraRadera
  2. Vilken trevlig helg ni verkar ha haft det och oj så härligt det ser ut att sitta i solen och käka. Tack för tipset om att det är mazarin-dagen imorgon. Ska ta en fika imorgon efter jobbet med en kompis och kanske ska slå till med en mazarin, längesen jag åt det. Ha en fin vecka! Kram! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tack det var härligt, det är alltid något extra med första gången det går att sitta ute och njuta av solen. Hoppas du fick till en god mazarin med din kompis,
      kramar till dej Anna!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!