söndag 19 mars 2017

Veckans matsedel

Hej på dej du sköna söndag, här kommer vi laddade till tänderna med matig inspiration till en ny veckomatsedel. Som vanligt är det en allsköns blandning av allt mellan himmel och jord, allt från vegetarisk soppa och våfflor till granola och korvgryta, lättlagad vardagsmat och en smula festligare helgmiddagar. Precis så som matlivet ser ut för de allra flesta av oss:)

Måndag: Veckan börjar vegetariskt med en morotssoppa med kokosmjölk och chili.

Tisdag: Ingefärsmarinerad kyckling och en morotssallad med indiska kryddor, lägg kycklingen i marinad på morgonen så är det bara att brassa på den när det är dags att äta!

Onsdag: Allt-i-ett korvgryta med korv, potatis, purjolök, enkel och supergod vardagsmat!

Torsdag: Fixa god granola/müsli till frukost, en granola med apelsinsmak är inte alls dum!

Fredag: Pastamiddag med en lagom ansträngande tillagning som resulterar i en pasta carbonara, denna varianten med grädde och ruccolasallad.  

Lördag: Ljuvlig lördagsmiddag med fiskkfyllda savoykålsblad i vitvinssås toppade med räkor.
Är du sugen på våfflor till efterrätt så här på våffeldagen så har vi ett recept på glutenfria våfflor.

Söndag: Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås, antingen rimmar du köttet på egen hand eller så köper du en färdigrimmad bit. 

Denna söndag ägnar Mårtenssons åt familjesamkväm, vi ska spendera dagen med Ankis morbröder, far och systeryster, diskutera livets gåtor över en bit mat och förhoppningsvis ta en tur i skog och mark. Kanske vi rent utav lyckas hitta skatter i skogen och kan stoppa ramslök i frysen, det hade vi inte tackat nej till. En perfekt avslutning på en avkopplande och skön helg med andra ord, helt i vår smak!

Vi hoppas att ni alla får en skön söndag hur ni än väljer att spendera den!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

5 kommentarer:

  1. Morotssoppa är väl hur gott som helst:)
    Hopas ni hittade Ramslök
    Ha det gott
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det väl det? Tyvärr ingen ramslök, men det tar vi en annan gång:)
      Tack detsamma till dej, Milla
      kramar

      Radera
  2. Jag längtar redan till nästa helg för då ska jag göra våfflor. Funderar på att göra en soppa att äta före och då kanske morotssoppan skulle passa. Hoppas ni haft en fin söndag, det har jag haft då jag förenat nytta med nöje. Ha en fin vecka! Kram! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh ja, det förstår vi att du gör! Soppa är ju perfekt att ha innan våfflor, testar du morotssoppan så hoppas vi att den faller dej i smaken.
      Nytta och nöje låter bra,
      tack detsamma och kram på dej

      Radera
  3. Oooh, massor med gott! Jag hade inte tackat nej till morotssoppan nu. Kommer just hem efter en promenad. Här uppe i Skellefteå har vi fortfarande snö.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!