söndag 14 maj 2017

Veckans matsedel

God förmiddag på er alla matglada, är ni laddade och redo för en ny smarrig matvecka? Det är vi, i alla fall här i detta köket där veckans matsedel är färdig för att huggas in på, i vårt hemmakök är raderna på menyn tomma, men det hoppas vi råda bot på under dagen!

Först ut på planen är en paj med två sorters ostar och lika många grönsaker, ät den som den är eller som grilltillbehör. Därefter följer i rask takt en galet lättlagad fiskmiddag, omelettrulle, en kändis från Thailand, lövbiff och sallad, pannacotta och sist en wallenbergare från havet. Och som om detta inte var nog så hittar du även ett bonusrecept på en finfin krämig räksallad som du kan använda till både det ena och det andra!
Men nock snackat, här kommer veckans matsedel:

Måndag: Ost och grönsakspaj börjar matveckan vegetariskt, 
pajen är också helt perfekt som tillbehör till grillat! 

Tisdag: Torsk med tomater och citron i ugn, allt i en form och hur enkelt som helst! 


Torsdag: En klassiker och nästan på kändis i matvärlden, Tom Kha Gai


Lördag: Lördagsgott med en ljuvlig dulce de leche-pannacotta.

I samma inlägg hittar du recept på en krämig räksallad som är perfekt att servera som förrätt, antingen på en bit bröd eller till sallad.

Söndag: Laxwallenbergare här med kräftstjärtar och skirat smör. 

Solen är på vår sida även idag, vandringsdojjorna ska på och vi ska ge oss ut på söndagspromenix i det härliga vårvädret. Det gäller ju liksom att passa på när det går, för som det varit den senaste tiden så vet ingen när det plötsligt blir vinter/höst igen:) Kanske att vi få se några av gårdagens tjusiga bilar rulla idag igen, det var ju nämligen dags för den årliga cruisingen i stan igår och då brukar det alltid gå några skepp på gatorna dagen efter också.
Möjligtvis finns det en chans att första glassen för i år kommer att intas någonstans, vi får väl se om vi har någon glassig lycka!

En riktigt god och härligt vecka önskar vi er alla, och en skön söndag till er!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Så mycket gott ni bjuder på som vanligt. De har lovat ruggväder (iofs inte lika illa som veckan som varit) där jag bor i veckan som kommer så den goda thaisoppan lockar att tillaga nån dag. Hoppas ni hade en fin vandring idag och att det blev glasspremiär för er. Den klarade jag av för ett par veckor sen och det var så gott. Ha en fin vecka! Kram! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så himla roligt att det gillas!
      Tråkigt med ruggväder, men då kan ju en soppa pigga upp en smula i alla fall. Tackar, det blev en härlig solig vandring med många sköna pauser:) dock ingen glass eftersom vår favorit inte är på plats än...
      Ha det fint Anna,
      kram på dej

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!