söndag 7 maj 2017

Veckans matsedel

Så är vi åter på hemmaplan efter en härlig helg i Helsingborg, där vi varit på en liten weekendresa för att fira bröllopsdag. Vi har haft det finfint, turat till grannlandet för lite shopping och smörrebröd, ätit goda middagar på restauranger, bubblat och babblat och sett oss omkring. Njutit av livet och varandra, helt enkelt.
Men nu är vi alltså hemma igen, vi ska packa upp och börja fundera på söndagsmiddagen, men först är det dags att kika omkring på förslaget till veckans matsedel:

Måndag: En härlig halloumisallad med quinoa börjar matveckan. 

TisdagMarinerad makrill som du antingen steker eller grillar, funkar bra i grilljärn på spisen. Rotfruktspaketet är gott att ha till och sköter sig själv i ugnen. 

Onsdag: Korv Forsell, en korvgryta med massor av dill i såsen. 

Torsdag: Chokladbollens dag är det idag, så varför inte ta och rulla några av dom klassiska godsakerna och bjuda dina nära och kära på chokladbollar

Fredag: Fredagspasta med en snabbfixad smakrik laxpasta, tomaterna som kommit i affärerna nu är ju hur goda som helst och passar perfekt här. 

Lördag: Grillsäsongen har kickats igång, grillade hamburgare är gott och vill du så kan du baka eget hamburgerbröd att ha till, dessa är glutenfria. 

Söndag: En av våra favoriter som hängt med länge i köket är kyckling i vinägergräddsås, en gryta med massor av god smak! 


I resväskorna ligger det många goda shoppingfynd, Håkan gick bananer på Zoegas café i Helsingborg, vilket ställe, rena Meckat för en kaffeälskare som herr M!
Kaffebönorna som säljs där går inte att få tag på i någon annan butik så det gäller att passa på om man vill prova, 4 kilo kaffebönor i både rostat och rått format fick följa med hem till köket. Kopp kopp!
Anki tog en sväng i sin favoritbutik, Lakritsboden, som är en gulgruva för lakritsälskare naturligtvis. Dock handlades det inte lika mycket som vid förra besöket då det behövdes mer än en påse för att få med allt...


I Helsingör handlades det mest flaskor, föga överraskande. Så klart satte vi oss även till bords för att mumsa i oss smörrebrö, hur gott är inte det?! Förutom shopping och promenader så har vi ätit så att magarna står i fyra hörn, inte så överraskande det heller förmodligen, så den där söndagsmiddagen blir nog av det lättare slaget... kanske:)


Ha nu en fortsatt skön söndag och en kanoners bra vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Älskade Helsingborg <3 Visst är det en underbar stad?! KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är verkligen en riktigt härlig stad, påminner oss en hel del om vår stad faktiskt, många bra restauranger som vi har på listan och flera härliga affärer och parker. We like:)

      Kram på dej!

      Radera
  2. Åh det var alltför längesen jag var där!!

    Nu blev jag hungrig trots att jag är mätt!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi har just upptäckt hur trevligt Helsingborg är, bara passerat genom stan tidigare!
      Kram på dej Jenny!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!