söndag 20 augusti 2017

Veckans matsedel

En riktigt god söndag på er alla matsugna läsare, det är dags för den numera traditionella veckomatsedeln att inta bloggen. Vi har i vanlig ordning varit inne i receptarkivet för att leta upp goda maträtter till er, både vardagsmiddagar och helgrätter, även en somrig hallondrink slank med denna veckan.

Måndag: Veckan börjar med en falukorvsgratäng med tomater och pepparrot

Tisdag: Smakrik torsk med citron- och örttäcke, gott och lättlagat. 

Onsdag: En smarrig krämig kikärtssoppa med härliga kryddor och ett lite grövre långpannebröd, båda recepten i samma länk! 

Torsdag: Makrill med pepparrot och tomater, så mycket godare än det ser ut ;) 

Fredag: En fredagsdrink med hallon, Frozen rasberry Margarita får inleda helgen, 
går bra att göra den som alkoholfri också. 

Lördag: Ska det grillas så är ju grillade revben med hemgjord barbecuesås oslagbart gott! 

Söndag: Flädermarinerad kyckling med en god halloumisallad till.

Helgrapport

Vi brukar ju även bjuda er på någon form av helgrapport och vi kan meddela att vi haft en riktigt bra helg så här långt. En kort stund av fredagens ledighet ägnades åt att städa, ack så glamouröst ;) men väl så nödvändigt, en lite längre stund däremot ägnades åt ett spontanfika med våra godaste vänner Anneli och Thomas som vi sprang på nere på stan. Huxfluxkaffe, som Håkans mormor brukade säga, fast med öl och goda mackor istället för kaffe och kaka.

Igår tog vi tåget till Malmö, checkade in på hotell och gav oss ut i vimlet på stan. Man behöver ju faktiskt inte fara land och rike runt för en liten minisemester, det har vi ju konstaterat tidigare, ibland räcker det med en timmes tågresa.
Efter att ha shoppat och gjort fina fynd, lunchat och vilat benen njöt vi av en fantastiskt god middag på Rebell, mumsfillibabba och restaurangtips de lux! Som grädde på kakan blev middagen dessutom en fantastisk återförening för fru M och en kär, och länge saknad barndomsvän!

Idag ger vi oss hem igen med nyladdade batterier, en ny veckas middagsupplevelser ska planeras även för vår egen del och med den följer förmodligen en sväng i mataffären.

En skön söndag till er alla och så hoppas vi på en riktigt bra ny vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Tack för inspiration :) Torsk var riktigt länge sedan jag lagade något på ska nog ta en titt i frysen och se om det ligger någon där:)
    Ha det gott
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod Milla, och tack själv! Hoppas du hittade någon bit torsk i gömmorna, och att det blivit en god måltid!
      Kram på dej

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!