söndag 29 oktober 2017

Veckans matsedel

Jodå, det blir ett förslag på veckomatsedel även denna söndag, var så säkra på det, dock har den låtit vänta på sej en smula. Förseningen beror på att  herr Mårtenssons födelsedag har firats tillsammans med hans föräldrar som just varit har här för godfika.
Någon godfika har det inte smugit sej in på matsedeln, däremot finns nattjästa bullar till helgfrukosten och dom kan vi varmt rekommendera. Julen börjar göra sej påmind här och var och vi är inte sämre minsann, glöggen ska förberedas i veckan för att kunna avnjutas i jul. På mattallrikarna ligger lax, gulasch, kyckling, fläskfilé och soppa, varsågoda och låt er inspireras:

Måndag: Nu är det hög tid att sätta igång glöggen om den ska bli färdig till jul, dunderglögg är vår absoluta favorit! 

Tisdag: Superenkel lax som serveras med en dressing med indiska kryddor

Onsdag: Rotfruktssoppa med ingefära och vitlök

Torsdag: Kycklingpanna med grönt och hetta, lika lättlagat som gott och smakrikt! 

nattjästa frukostbullar med frön
Fredag: Rör samman bulldeg på kvällen, låt den jäsa över natten och njut av nybakade nattjästa grova frukostbullar till lördagsfrukost

örtmarinerad fläskfilé

Söndag: Gulaschgryta som du gör antingen med vildsvin eller på fläskkött

Nu ska dessas två matbloggare hugga in på sin söndags- och födelsdagsmiddag, det vankas lammlägg som fått gona sej i vår sous vide under dagen för att snart brynas på och avnjutas med en rödvinssås och rotfruktmos. Middagen har herr födelsedagsgris själv fått bestämma, det är sen gammal här i köket att den som fyller år får önska middag och den traditionen håller vi hårt på.

Ha en fortsatt skön söndag och en fin vecka, är det höstlovsfirande som är på gång så hoppas vi att ni får en skön ledighet!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Grattis Håkan!
    Soppor blir det en hel del hemma hos oss, de är ju så goda. Bullarna ser riktigt goda ut och gott att ha nybakat till frukost.
    Kram till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Visst är det gott med nybakat till frukost, kalljäst är ju perfekt då.
      Kram på dej

      Radera
  2. Riktigt fin blogg! Jag skulle vilja se lite mer kaffevarianter, kanske sötsaker eller bara en fin varmdryck!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Ja sötsaker är vi inte några flitiga konsumenter av faktiskt, vi delar helt enkelt med oss av det vi nyttjar;)

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!