söndag 8 oktober 2017

Veckans matsedel

Veckomatsedeln för vecka 41 är här och den börjar med förberedelser inför söndagens efterrätt, vi avslutar nämligen veckan och helgen med en klassiker från 70-talet - inkokta päron med smak av ingefära. Två fiskrätter har vi fått med denna veckan, en laxmiddag och en torskrätt, kycklingen ligger i en gryta med indiska smaker och veckans vegetariska serveras till fredagsmyset med en löksoppa. Till helgen när tiden i köket kan tänjas ut en smula kan cannellonis och lammgryta passa fint.

Måndag: Vi börjar veckan med att fixa till söndagsefterrätten, inkokta päron med ingefära

fisk med teriyakisås

indisk kycklingcurry
Onsdag: Indisk kycklinggryta med potatis och morötter i, allt i en kastrull-mat som värmer gott. 

Lax med ajvar relish
Torsdag: Lax med ajvar relish och fetaost, supergott med galet få ingredienser

Fredag: Fransk löksoppa med ett härligt osttäcke på brödbitarna blir en härlig start på helgen.

Lördag: Köttfärsfyllda cannelloni i en krämig ostsås.  

Söndag: Innan de inkokta päronen kan en mustig lammgryta med svamp smaka bra, 
lagom långt långkok 

En solig och härlig höstdag med krisp i luften har vi haft glädjen att vakna upp till här nere i Ystad, tänker man bort snålblåsten så känns en långtur i skogen riktigt lockande. Dock har vi lite andra planer än en naturpromenad, Anki ska ut på tur med sin syster för ett sista besök i morbrödernas hus som nu är sålt och ska tömmas. Nu får någon annan njuta av deras underbara trädgård och alla frukter och bär som växer där, får hamna i någon annans marmelader och saft.
På Håkans lott har söndagsmiddagen hamnat, ankbröst står på menyn och till den blir det plommonsås med plommon från Kalle och Hasses trädgård, det känns som en passande avslutning på helgen.

Skön söndag på er alla, och glöm inte bort att idag är det sista chansen att nominera sin favorit bland matbloggarna till matbloggspriset "folkets val", klockan 23.59 i natt går nomineringstiden ut och då räknas resultaten ut.
Nominerar gör man här på matbloggsprisets sida, det tar en minut och du kan nominera mer än en blogg om du har flera favoriter. Bra va?!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Vilken härlig mat menyvecka:)
    Löksoppan och päronen blev jag lite extra förtjust i.
    Ha en fin vecka
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Milla, så kul att den gick hem! Ja päronen är väl frågan om vi inte också ska se till att fixa till här hemma snart igen :)

      Detsamma hoppas vi att du har,
      kramar!

      Radera
  2. Men löksoppa alltså, det är så himla gott! Var ett bra tag sedan vi gjorde det nu, måste skriva upp det på att-göra-snart-listan! :=) Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men visst är det gott, man kan ju undra varför man inte har det oftare? Kanske det är dags för oss också att lägga den på göra-listan... :)
      Massor av kramar till er!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!