lördag 20 januari 2018

Lättlagad tomatsoppa

Hej på er alla matglada, här kommer vi med med en skål värmande och härligt röd tomatsoppa som kan lysa upp en gråmulen dag som denna. Fast den där skålen och tomatsoppan får ni själv fantisera ihop en bild av hur den ser ut, vårt tomatsopparesultat lyckades vi inte alls med att få en bloggvänlig bild av (hej dagsljus, kom snart tillbaka!) så ni får helt enkelt nöja er med en ingrediensbild.


Föga överraskande behöver du tomater till soppan, dom har såklart huvudrollen och kommer i detta fallet från en tetraförpackning du öppnar på ett kick - lättlagad mat absolut! Sen fyller vi på receptet med rotfrukter, lök, vitlök och balsamvinäger, lagar till, smakar av och äter middag en halvtimme senare.
Vi kan varmt rekommendera att äta ett gott bröd till, gärna surdegsbröd om du gillar det, vill du piffa upp det ännu mer så gör du varma ostmackor till din soppa.

Tomatsoppa   2 port + matlåda
1 liten rödlök, fint hackad
1 liten morot, slantad
1 liten palsternacka, slantad
2 klyftor vitlök, rivna
1 tetrapak á 500 g krossade tomater
1 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
Fräs lök, morot och palsternacka utan att det tar färg i en stor gryta.
Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med en kort stund.
Häll i resten av ingredienserna och låt soppan koka 15 - 20 minuter.
Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer, smaka av och servera.

Livet här hemma och på bloggen rullar försiktigt på, Ankis klämda nerver spökar vidare i ryggen och väntar just nu på magnetröntgen i början av februari ( eller tidigare håll tummarna för avbokade besök!) och under tiden är det vila och läkning som gäller. Håkan fortsätter ratta hushållet, bloggen och maten på egen säker hand - allt under kärleksfull övervakning av frugan såklart 😊😉.

Ni som följer oss på facebook såg kanske i går att vi tipsade om en god fredagsmiddag som vi fiskat upp från vårt receptarkiv, en god tacotårta med tortillabröd vi bloggade om i januari 2012. Vi tänkte att det kunde vara en bra ide och ett enkelt sätt för oss att hålla liv i bloggen genom att tipsa om gamla guldkorn ni kan laga till under tiden som kökspersonalen är halverad.
Lätt att göra för oss och gott att göra för er ;)
Så häng med på facebook om ni vill ha nygamla mattips att inspireras av tills vi är i full bemanning igen!

Trevlig helg till er alla.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Soppa är så värmande och gott!
    Hoppas Anki får snart hjälp. Kram på er!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!