fredag 20 juli 2018

Pasta med räkor och sparris

Så hoppsan hejsan så är det minsann fredag igen, tydligen har vi det roligt med tanke på hur fort tiden passerar! Roligt tackar vi inte nej till, men fortsätter det så här så är vi väl snart 100 innan vi hunnit blinka...
Något annat vi inte tackar nej till är en smaskig pastamiddag, det finns verkligen en mängd olika och goda pastarätter att välja mellan. Dagens tips på pastamiddag här i det Mårtenssonska köket passar lite extra bra på sommaren och våren, tycker vi. Det är nåt med räkor och grön sparris som känns lite extra vårigt/somrigt och med citronen i blir det extra friskt och fräscht!


Förutom räkor, sparris och citron har vi blandat ner ost, persilja, vitlök, grädde och äggulor. Använd en lagrad ost för extra tjong i smaken, persiljan går utmärkt att byta dill örtkompisen dill om du föredrar det och grädden tar du den du brukar använda dej av.
Så varsågoda, en räkpasta med sparris är serverad:

Pastasås med räkor med sparris    2 port + matlåda
1 kilo räkor med skal (eller 400 skalade räkor)
1 knippe grön färsk sparris
2 dl grädde (vi använder havregrädde)
2 äggulor
1 dl västerbottensost
1 vitlöksklyfta, fint riven
1 citron, saft och fint rivet skal
salt och svartpeppar
hackad persilja
Bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen och dela sedan i lagom munsbitar.
Koka sparrisen tills den är genomkokt men ändå spänstig.
Häll av vattnet och spola med kallt vatten.
Rör samman grädde, äggulor, ost, vitlök, citronsaft och skal.
Koka pastan färdig, häll av vattnet och slå tillbaka pastan i grytan.
Häll gräddröran över pastan tillsammans med räkor och sparris, blanda om ordentligt och låt bli varmt på låg värme.
Strö i persiljan och servera.

Då ligger det en helg på lut och väntar på oss alla alldeles bakom fredagshörnet, har ni några planer gjorda eller blir det en helg som går på gehör?
Oavsett vad som står på agendan så önskar vi en en riktigt fin veckända, gotter på tallrikar och i glas, fint väder och ett trevligt sällskap!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!