måndag 11 februari 2019

Ananascurry med vindruvor

Solen lyser med sin frånvaro, och även om inte vi tillhör dom som pulsar runt i snön vill vi gärna göra vad vi kan för att lysa upp tillvaron så gott det går. Så vad bättre än att tipsa om en solgul, smakrik curry med både vindruvor och ananas i - perfekt både för dej som söker en spännande vegetarisk gryta och för dej som är sugen på ett nytt annorlunda tillbehör. 


Som du ser valde vi att spisa grytan som tillbehör till grillad kyckling, de friska lite sötare smakerna från bär och frukt passade ofantligt gott till den lite kryddstarkare grilloljan. Väljer du att äta den som vegetariskt rätt så är det nog ingen dum idé att komplettera med ris och kanske en bit bröd.


Och medan vi ändå är inne på ämnet vindruvor slänger vi in ett bonustips på köpet, har ni fortfarande inte provat att frysa in druvor så är det hög tid! Halligalligott är bara förnamnet 😋😋 antingen du äter dom som frusna små karameller eller om du kör dom en stund i mixern till en frisk sorbet att njuta av eller skeda ner i ett glas med bubbel...

Ananascurry med vindruvor
1 liten burk ananasringar
250 g söta gröna vindruvor
½ tsk sambal oelek
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
salt
1 dl vätska (juice från ananasburken och resten vatten)
1 msk sesamolja
1 tsk bruna senapsfrö
Dela ananasen i mindre bitar.
Koka alla ingredienser i 10 minuter på medelvärme.

1 dl vatten
5 msk riven kokos
1 tsk malen spiskummin
Mixa kokos,vatten och spiskummin i en mixer och häll i grytan, rör om noga.
Stäng av plattan när curryn tjocknat.
Värm olja och senapsfrö i en liten stekpanna och häll det över curryn vid servering.

Receptet har Håkan helt hämningslöst lagat till från boken "Maten från min by" Janesh Vaidya.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!