tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post2914758637746367240..comments2024-03-20T10:47:41.223+01:00Comments on MÅRTENSSONS KÖK: Tunnbröd fyllda med kräftröraMårtenssons kökhttp://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-14103907683258145052015-08-24T13:49:41.657+02:002015-08-24T13:49:41.657+02:00Det låter ju hur skönt som helst med den sådan sem...Det låter ju hur skönt som helst med den sådan semester, det skulle nog alla behöva! Välkommen tillbaka, säger vi. <br />Ja, sorbet är en absolut favorit här när det är varmt, finns nog inte så mycket annat som slå det när det gäller att svalka sig.<br />Kramar Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-51829498987516110492015-08-24T13:47:56.236+02:002015-08-24T13:47:56.236+02:00Och vi vet precis vem vi ska bjuda den efterrätten...Och vi vet precis vem vi ska bjuda den efterrätten på, tack för tipset säger vi! Kollar genast efter receptet hos dej:)<br />Kramar Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-69329552488935739452015-08-24T13:46:56.379+02:002015-08-24T13:46:56.379+02:00Nej, det är väl så det är, det smakar annorlunda h...Nej, det är väl så det är, det smakar annorlunda helt enkelt! <br />Glassreceptet tar vi och provar absolut, vi hoppas bara att vår frys håller sej hel denna gången - vi fick nämligen lite mackelimang med den... Temperaturen pendlade väldigt men nu verkar det som att den ska hålla ett tag till, ta i trä.<br />Tack för tipset,<br />kramar Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-87811224094426441542015-08-21T22:01:01.325+02:002015-08-21T22:01:01.325+02:00Nu har jag börjat läsa i kapp på mina favvobloggar...Nu har jag börjat läsa i kapp på mina favvobloggar efter en lång semester ute på landet utan internet och jisses vad mycket gott ni har bjudit på i er blogg. Mitt efterrättstips nu i värmeböljan som råder är en läskande hemmagjord sorbet eller glass t ex med hallon. Lycka till med middagen! Kram! /Anna JAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-22974290585004490092015-08-21T20:43:47.983+02:002015-08-21T20:43:47.983+02:00Oj, det var längesedan vi åt något spännande i eft...Oj, det var längesedan vi åt något spännande i efterrättsväg men för ett tag sedan gjorde vi en supergod chokladkräm som man toppade med havssalt, olivolja och krossade brödkrutonger. Det var supergott! KRAM!Charlotta Ljungbladhttps://www.blogger.com/profile/11181905357638728562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-50257894886943357522015-08-21T18:13:03.358+02:002015-08-21T18:13:03.358+02:00Finns inget som slår en svensk kräftskiva ihop med...Finns inget som slår en svensk kräftskiva ihop med goda vänner! Blir riktigt avundsjuk och även om jag vet att jag kan beställa både tunnbröd och kräftstjärtar online så är det ingen tröst :-(<br /><br />Har skrivit ut ett (tyskt) recept i dagarna, inget speciellt, men som ni kanske kan göra något av, nämligen egen glass utan glassmaskin:<br /><br />4,5 dl KALL grädde<br />4 dl KALL sötad kondensmjölk<br /><br />1) Vispa grädden färdig med elvispen på 3:an "som man brukar". Blanda i kondensmjölken och vispa igen kort på 1:an (evtl. 2:an) tills det blir en lite tjockare kräm av det hela.<br />2) Här kommer ni in i spelet: blanda i era önskeingredienser! Det kan vara sylt med bitar i, bär, kak- eller muffinsbitar, choklad- eller dajmbitar... man tager vad man haver, sa Kajsa Varg ;-)<br />3) Frys glassen minst 6 timmar. Tina gärna lite innan den ska serveras, då är det lättare att portionera/göra kulor.<br /><br />Ha det bra ikväll och i morgon med era gäster! <br /><br />kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-66852374302216172392015-08-21T17:28:15.419+02:002015-08-21T17:28:15.419+02:00Så roligt att det gillas, Minna! Så roligt att det gillas, Minna! Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-90036117006841278332015-08-20T21:25:17.260+02:002015-08-20T21:25:17.260+02:00Åå vad gott!Åå vad gott!minnahttp://mittkokoshjarta.spotlife.senoreply@blogger.com