tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post2735268384114237541..comments2024-03-20T10:47:41.223+01:00Comments on MÅRTENSSONS KÖK: Black velvet Mårtenssons kökhttp://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-49207653725690503242013-03-04T22:31:23.854+01:002013-03-04T22:31:23.854+01:00Gör vi så gärna så, både behåller drickan och tips...Gör vi så gärna så, både behåller drickan och tipsar om tobaken. <br />Ute i vårt register så finns det en flik med tobak, där hittar du lite mer om några av sorterna som finns i humidoren:<br />http://martenssonskok.blogspot.se/search/label/Tobak<br />och här är ett inlägg lite mer om piporna:<br />http://martenssonskok.blogspot.se/2011/03/hakans-rokruta.html<br /><br />Just den tobaken på bilden är från Davidoff i Köpenhamn där du kan köpa olika blandningar som de gör under tiden du väntar. Denna heter Haddock och är en kraftig tobak med mycket Latakiatobak i. Fråga gärna om det är något du undrar, får se om jag kan få till några tobaksinlägg framöver, länge sedan sist. <br /><br />Ha det gott/<br />HåkanMårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-23443888231896781302013-03-04T22:22:16.744+01:002013-03-04T22:22:16.744+01:00Men precis Kjersti, där har vi det - det påminde v...Men precis Kjersti, där har vi det - det påminde verkligen om mumma riktigt bra beskrivning, tack!<br />Men öl och hallonsaft... fast det finns ju körsbärsöl så varför inte. Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-3950043310142703202013-03-04T17:22:52.510+01:002013-03-04T17:22:52.510+01:00Drickan kan ni behålla för er själva men jag är dä...Drickan kan ni behålla för er själva men jag är däremot intresserad av piptobaken som skymtar där bakom. Vad är det för sort? Har du lite tobakstips måntro? Jag puffar lite pipa på sommaren (eller rätt mycket ärligt talat) och det är kul att prova sig fram lite bland sorterna.<br /><br />Ha det så bra<br /><br />Anders, barariktigmat.seAndershttps://www.blogger.com/profile/04041520851397253771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-66178089854892116922013-03-03T22:04:13.169+01:002013-03-03T22:04:13.169+01:00Låter inte så konstigt tycker jag. Lite åt mummahå...Låter inte så konstigt tycker jag. Lite åt mummahållet. En gång i min ungdom (länge sedan!) var jag i Tyskland och drack öl blandat med hallonsaft. Låter helt galet, men var inte helt odrickbart det heller.Kjerstihttps://www.blogger.com/profile/14426281212416543341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-57124449250717452952013-03-03T21:58:49.286+01:002013-03-03T21:58:49.286+01:00Snart bjuder vi på den här, så kan du få njuta av ...Snart bjuder vi på den här, så kan du få njuta av hur den såg ut också:)<br /><br />Tack, vi önskar dej detsammaMårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-3944703159860445952013-03-03T21:57:07.232+01:002013-03-03T21:57:07.232+01:00Tänk, vi visste inte vem SockerConny var så vi var...Tänk, vi visste inte vem SockerConny var så vi var tvungna att googla... verkar vara en sund kille:)! <br />Men vi får nog hålla med dej vad gäller blandningen! Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-67875956794906310042013-03-03T21:55:53.038+01:002013-03-03T21:55:53.038+01:00Kanske nästa grej att testa då? :)Kanske nästa grej att testa då? :)Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-54171056990899461742013-03-03T21:52:01.972+01:002013-03-03T21:52:01.972+01:00Tillräckligt udda för att vara gott:):)Tillräckligt udda för att vara gott:):)Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-47810757660695450802013-03-03T21:47:59.288+01:002013-03-03T21:47:59.288+01:00Absolut, friskt vågat hälften vunnet... eller nåt....Absolut, friskt vågat hälften vunnet... eller nåt.Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-78524892838590880472013-03-03T21:47:29.930+01:002013-03-03T21:47:29.930+01:00Visst är det så, ibland ska det till en smakchock:...Visst är det så, ibland ska det till en smakchock:)Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-13689027397588238502013-03-03T21:46:51.661+01:002013-03-03T21:46:51.661+01:00Precis, nästan så att det känns lite misstänksamt:...Precis, nästan så att det känns lite misstänksamt:) Kanske skulle vi tagit tempen?<br />Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-81954782574219862012013-03-03T21:45:37.432+01:002013-03-03T21:45:37.432+01:00Ja, vi skrev ju antingen stout eller porter i rece...Ja, vi skrev ju antingen stout eller porter i receptet, men eftersom det som fanns hemma var porter så fick det bli det. <br /><br />Kalljäst, oh yes! Då kikar vi efter receptet hos er snart då <br /><br />KramarMårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-47235295645534244662013-03-03T21:43:07.783+01:002013-03-03T21:43:07.783+01:00Men visst, vi trodde inte det var möjligt vi helle...Men visst, vi trodde inte det var möjligt vi heller:) Nej lite svårt att förklara egentligen, du får väl prova någon gång. <br /><br />Tackar, tackar, den blev riktigt bra.<br />KramarMårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-48576385243107204932013-03-03T21:41:20.867+01:002013-03-03T21:41:20.867+01:00Ja, så kan man nog beskriva den, kanske beror lite...Ja, så kan man nog beskriva den, kanske beror lite på vilket bubbel man har i också. <br /><br />Tack, så bra så.Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-46909295472078044142013-03-03T21:40:11.346+01:002013-03-03T21:40:11.346+01:00Nej det är ju klart gillar man inte att ta ett jär...Nej det är ju klart gillar man inte att ta ett järn så:)<br />Fast vi tyckte inte att det påminde om järn. <br /><br />Tack, det hade vi absolut - hoppas du också hade det,<br />kramarMårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-12804762602354503722013-03-03T19:22:24.822+01:002013-03-03T19:22:24.822+01:00Den där lammsteken ni hade på tillagning lät frest...Den där lammsteken ni hade på tillagning lät frestande. Kan känna ända hit hur doften sprider sig när ni öppnar dörren på glänt:)<br />Önskar er en bra vecka! kramHelenahttp://www.helenassota.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-32873310429167867802013-03-03T17:35:15.222+01:002013-03-03T17:35:15.222+01:00Fniss.. kommer att tänka på SockerConnys replik &q...Fniss.. kommer att tänka på SockerConnys replik "Jag vet inte vad jag tycker bäst om- bärsabira, vin eller sprit. Då är det bäst att blanda". Jag är dock säker på att det er blandning är godare. :-) Tant Gulhttp://tantgulsblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-4629106457519260212013-03-03T17:33:49.673+01:002013-03-03T17:33:49.673+01:00Hmmm... låter udda. Men jag är absolut ingen promi...Hmmm... låter udda. Men jag är absolut ingen promille-kännare! Frostrosorhttps://www.blogger.com/profile/00319058793619188765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-84722547063826037832013-03-03T17:06:13.807+01:002013-03-03T17:06:13.807+01:00Vilken kombo... jag har då inte testat det... men ...Vilken kombo... jag har då inte testat det... men sedan har jag ju inte testat så mycket sådant. ;)Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-66311753328787346712013-03-03T11:39:58.496+01:002013-03-03T11:39:58.496+01:00Det låter onekligen lite skumt, men det gäller ju ...Det låter onekligen lite skumt, men det gäller ju att våga för rätt vad det är så blir det ju jackpot!Lottzys Mathttp://matlottzy.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-61260111724893734012013-03-03T10:40:05.591+01:002013-03-03T10:40:05.591+01:00Det var en udda dryckeskombination :) Men ibland b...Det var en udda dryckeskombination :) Men ibland blir de mest otippade sakerna goda ihop:)Majahttp://matgladje.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-57310511854673150422013-03-03T08:08:51.388+01:002013-03-03T08:08:51.388+01:00Ja, det där med att få bubblor över känns som en l...Ja, det där med att få bubblor över känns som en liten varning. Ni är säkra på att ni inte håller på att få influensa? Allvarliga saker det där. Tur att ni var så innovativa att inget förspilldes...<br /><br />Kram!Erikahttps://www.blogger.com/profile/18046361900248624243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-82632915567165362392013-03-02T21:57:46.441+01:002013-03-02T21:57:46.441+01:00Trollfar sa "Det låter som black velvet, fast...Trollfar sa "Det låter som black velvet, fast det ska va stout, inte porter!" när jag läste högt för honom. Det var inte ovanligt att se den beställningen på goth-klubben vi hängde på i Dublin back in the days. :D<br /><br />Ha en trevlig lördagkväll, nu ska morgondagens blivande tekakor in i kylen här... :D Kalljäst is da shit asså!<br /><br />*kram*<br />TrollmammaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-62212659907641982502013-03-02T20:16:51.375+01:002013-03-02T20:16:51.375+01:00Hm... Nu tror jag allt ni tappat vettet ;-) Inte t...Hm... Nu tror jag allt ni tappat vettet ;-) Inte tömma flaskan och sedan blanda en black velvet. Ho ho... Jag kan inte riktig få fram hur det kan tänkas smaka. <br />Lammstek det vet jag däremot brukar både dofta och smaka ljuvligt. Ha en skön lördagskväll. Kram. Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-4729846895109148082013-03-02T19:47:16.430+01:002013-03-02T19:47:16.430+01:00Hm porter är ju gott i matlagning, men ickeölfräls...Hm porter är ju gott i matlagning, men ickeölfrälst som jag annars är, undviker jag gärna att dricka den. Det skulle väl vara ihop med bubbel då, för att få en lite mer lagom smak ;) Känns som att det där smakar lite som engelsk cider - som en fruktig öl... Typ :)<br /><br />Hoppas att ni har en skön lördagskväll med mello och lammstek! :)Sara på Vardag.nuhttp://vardag.nunoreply@blogger.com