tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post2774866205235479742..comments2024-03-20T10:47:41.223+01:00Comments on MÅRTENSSONS KÖK: Blodpudding, vi gillar det. Mårtenssons kökhttp://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-37532257463297445632015-11-07T06:28:54.330+01:002015-11-07T06:28:54.330+01:00Sedan jag slutade att äta fläskkött fick blodpuddi...Sedan jag slutade att äta fläskkött fick blodpudding hänga med i påsen "saker jag inte längre äter". Men tunna skivor stekt blodpudding gillade jag förr, om jag fick rårörda lingon till, och mina barn fick blodpudding med apelsinjuice till frukost på dagis, en gång i veckan när de var små. Hade vi kallat den "black pudding" som i England hade sökert fler ätit denna gamla stabila rätt. <br /><br />Här är också en fuktig helg i ankommande och jag är vaken i svinottan. Restaurangbesök igår igen - ni har fått in oss i en god vana tror jag! <br /><br />Här blir det pyssel med trollhassel, ett besök på Ikea och en farsdagsmiddag om allt går i det berömda låset. Vi gratulerar er till farbror- och fasterskapet. Det kan inte stämma, så unga som ni är!?!?! Kramar! <3Erikahttps://www.blogger.com/profile/18046361900248624243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-80926423716978628252015-11-06T20:48:40.246+01:002015-11-06T20:48:40.246+01:00Det låter lite som när vi köpte Skånska pepparkako...Det låter lite som när vi köpte Skånska pepparkakor, platt fall! Du får kanske ta och prova på att göra egen blodpudding och se om den kommer närmare barndomsminnet. <br /><br />Ja, det är ett intresse som herr M odlar mer och mer och det är faktiskt riktigt spännande! <br /><br />Tack, detsamma till dej. Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-22827129419242858752015-11-06T18:23:04.525+01:002015-11-06T18:23:04.525+01:00Blodpudding är jag uppvuxen med, dock inte hemmagj...Blodpudding är jag uppvuxen med, dock inte hemmagjord, men den var jättegod ändå. Efter att jag säkert inte ätit det på 35-40 år eller så, så beställde jag en bit häromsist när jag köpte svenska livsmedel på nätet; tyvärr smakade det inte så som jag kom ihåg, men min mamma kanske köpte ett annat fabrikat förr ;-)<br /><br />Kul att ni testar att göra gamla, nästan glömda rätter- och det med lite "piff" från nutiden.<br /><br />Ha en bra helg!kajomidanoreply@blogger.com