tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post392765127789266628..comments2024-03-20T10:47:41.223+01:00Comments on MÅRTENSSONS KÖK: Vit sparris med hollandaisesås och räkorMårtenssons kökhttp://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-32126175134776878402016-06-12T18:40:04.829+02:002016-06-12T18:40:04.829+02:00Ja, grön sparris är ju mycket "vanligare"...Ja, grön sparris är ju mycket "vanligare" här än den vita, även om den vita kommer allt mer och mer. Nu när vi var i Stockholm hade dom till o med vit sparris som tema på flera restauranger i maj. <br />Då ska vi absolut klicka i smör i kokvattnet nästa gång, tack för tipset! Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-87518740754501106572016-06-12T18:37:50.505+02:002016-06-12T18:37:50.505+02:00Det tycker vi låter som en väldigt smarrig enkelhe...Det tycker vi låter som en väldigt smarrig enkelhet, som man säger "enklast är godast"! <br />Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-26201072885522055562016-06-12T12:34:38.134+02:002016-06-12T12:34:38.134+02:00Har upptäckt att när jag läser svenska bloggar och...Har upptäckt att när jag läser svenska bloggar och det står sparris så är det grön som menas - här i Tyskland, där det äts otroligt mycket sparris, skrivs det extra ut om det är grön som ska användas...<br /><br />Efter ca. 30 år i "Sparrislandet" rekommenderar jag att koka sparrisen lätt (inte stormkoka) i lätt saltat vatten med en nypa socker i och en klick smör. Det smakar jättebra.<br /><br />En klassiker här är vit sparris, kokt potatis, hollandaise och rå eller kokt skinka till. <br /><br />Om ni skulle få tag på en fin flundra så testa att steka den hel, servera med vit sparris och räkor på, gärna med hollandaise... kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-52812567179915750172016-06-11T21:35:28.085+02:002016-06-11T21:35:28.085+02:00Ikväll gjorde vi det enkelt för oss och åt en paj ...Ikväll gjorde vi det enkelt för oss och åt en paj med svamp och ost! Himla fint det med, men vit sparris är svårslaget :=)Charlotta Ljungbladhttps://www.blogger.com/profile/11181905357638728562noreply@blogger.com