tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post6273014850622386500..comments2024-03-20T10:47:41.223+01:00Comments on MÅRTENSSONS KÖK: Göra egen glögg.Mårtenssons kökhttp://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-29059856357997141012014-11-11T17:56:11.037+01:002014-11-11T17:56:11.037+01:00Visst är den, har man en gång gjort egen så är det...Visst är den, har man en gång gjort egen så är det svårt att köpa färdig igen:) Det ska vi minsann testa med en del av vår glögg, pipan ska ju ha sitt! Tack för tipset. Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-42176115043165156612014-11-11T16:59:47.433+01:002014-11-11T16:59:47.433+01:00Håller helt och hållet med, egen glögg är överlägs...Håller helt och hållet med, egen glögg är överlägsen. Mogen smak och allt sånt. Jag gör min på ungefär samma sätt som ni men jag spetsar den dessutom på flaska med konjak och madeira så den blir lite starkare. Passar bättre till pipan då ;-)Andershttp://barariktigmat.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-60896791175203029062014-11-07T13:18:48.584+01:002014-11-07T13:18:48.584+01:00Det blir som det blir! ;-)
Tack för svaret i alla...Det blir som det blir! ;-)<br /><br />Tack för svaret i alla fall!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15321189953772845586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-43891041852827458152014-11-07T12:49:43.861+01:002014-11-07T12:49:43.861+01:00Kanske dra ner luftkonditioneringen på iskallt och...Kanske dra ner luftkonditioneringen på iskallt och sippa glögg där framför? :)<br />Kram!Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-9781521228194261422014-11-07T12:48:29.924+01:002014-11-07T12:48:29.924+01:00Inget dumt sätt att skämmas bort på inte! Musten h...Inget dumt sätt att skämmas bort på inte! Musten har vi smakat nu, eller rättare sagt i fjol och den är verkligen riktigt god!<br />Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-62970898739828437052014-11-07T12:46:51.199+01:002014-11-07T12:46:51.199+01:00Hej Mathias. Det var ingen lätt fråga du har:) Vi ...Hej Mathias. Det var ingen lätt fråga du har:) Vi har aldrig tagit något smakprov av glöggen undertiden som den står och bubblar, men som lekman/kvinns så misstänker vi att det är så som du skriver. Jästsmaken har inte funnits kvar när vi tappat upp glöggen i alla fall. På GTs frågesida finns det flera olika frågor och svar angående glöggen, kanske att det kan finnas ett svar där? <br />Lycka till!Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-71285610598005021012014-11-07T12:30:12.489+01:002014-11-07T12:30:12.489+01:00En fråga om glöggen... Jag gjorde en sats enligt e...En fråga om glöggen... Jag gjorde en sats enligt ert recept och den har bara stått i ett par dagar nu. För mig som inte har erfarenhet av hemjästa drycker ;-) så undrar jag om man kan anse att glöggen är klar när jästsmaken är borta? Nu är det ju några veckor till, men mest så man kan ha en riktpunkt. Just nu smakar den kolsyrad och skarp, men det har som sagt bara gått någon dag!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15321189953772845586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-55571526776740746492014-11-03T21:06:44.167+01:002014-11-03T21:06:44.167+01:00Gott med glögg, har själv inte gjort egen men min ...Gott med glögg, har själv inte gjort egen men min chef skämmer bort oss och ger varje år... Den där julmusten lagrad på ekfat är gudomlig! Minns att jag ett år rekommenderade den på bloggen och ni skrev att ni inte testat den ännu :)Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-75443872352707282052014-11-03T10:38:39.613+01:002014-11-03T10:38:39.613+01:00Glögg är gott och det smakar med glögg i varma Sin...Glögg är gott och det smakar med glögg i varma Singapore också. Kram!Katarinahttps://www.blogger.com/profile/15158381323468184120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-57405137665515282692014-11-02T19:03:40.773+01:002014-11-02T19:03:40.773+01:00Det går säkert bra det med, med den alkoholfria va...Det går säkert bra det med, med den alkoholfria varianten - det finns ju många smaskiga recept på det också! Och, det blir ju garanterat jul nästa år också, och nästa och nästa...:) Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-53972962845193038652014-11-02T17:41:26.083+01:002014-11-02T17:41:26.083+01:00Åh, glöggen! Den här säsongen får jag väl börja me...Åh, glöggen! Den här säsongen får jag väl börja med alkoholfri glögg antar jag, så får vi hoppas att den här bebisen tänker titta ut den 7 december som planerat. Då är det ju massor med veckor kvar som jag kan dricka den lite mer alkoholhaltiga varianten! :=)Charlotta Ljungbladhttps://www.blogger.com/profile/11181905357638728562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-44626877984034201362014-11-02T16:22:05.445+01:002014-11-02T16:22:05.445+01:00Då är du som frun här, hon föredrar faktiskt också...Då är du som frun här, hon föredrar faktiskt också saftvarianten - i vanliga fall... när det gäller denna är däremot inga problem så den dricker hon gärna. Ja inte i hinkavis alltså:)<br />Den musten köpte vi också och vi kan inte mer än hålla med dej, den är verkligen god. Prova att köpa hem must på glasflaskor och låt dom stå till nästa jul, eller nästa, så har du must som är så otroligt god och hemlagrad:) Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-55895949963625780992014-11-02T16:19:19.960+01:002014-11-02T16:19:19.960+01:00Nä, men eller hur? Hur kan man bara vara så galen:...Nä, men eller hur? Hur kan man bara vara så galen:) Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-58115380035624846872014-11-02T16:11:02.936+01:002014-11-02T16:11:02.936+01:00Mäh, halva min kommentar försvann ju. Jag skrev äv...Mäh, halva min kommentar försvann ju. Jag skrev även att folk var dumma som sprang ut från Saltan. Har man väl tagit sig in på underbara Saltan vill man ju aldrig ta sig ut därifrån.Helenahttps://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-7893951123801263302014-11-02T16:09:51.567+01:002014-11-02T16:09:51.567+01:00Vad gott med glögg! Jag köpte Per Morbergs roséglö...Vad gott med glögg! Jag köpte Per Morbergs roséglögg på ICA häromdagen, den var oväntat god faktiskt. Det blir saftglögg för mig i år också, eftersom jag ammar. Men konstigt nog har jag alltid föredragit alkoholfria glögger. Chockerande, jag vet. ;-) Jag ska vältra mig i finmust istället från Systemet, förra året hade de någon så himla god alkoholfri julmust som var lagrad på ekfat eller vad det nu var. Helenahttps://www.blogger.com/profile/06804633407531815679noreply@blogger.com