tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post6494887616418158766..comments2024-03-20T10:47:41.223+01:00Comments on MÅRTENSSONS KÖK: Sockerchock i gryta.Mårtenssons kökhttp://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-37998509230173152472012-08-20T10:12:16.611+02:002012-08-20T10:12:16.611+02:00Det ser läckert ut! Jag får barndomsminnen från då...Det ser läckert ut! Jag får barndomsminnen från då pappa brukade göra sötsura wokgrytor. Mums!Sannahttp://engnuttasocker.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-66939399132259424582012-08-19T21:11:43.420+02:002012-08-19T21:11:43.420+02:00Det här låter spännande. Jag gjorde karmelliserad ...Det här låter spännande. Jag gjorde karmelliserad lök häromdagen och jag kunde inte sluta äta av den! Sött är gott och så blir man ju söt;)Ann-Sofi MATSAFARIhttp://www.matsafari.matmolnet.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-5215559682363634032012-08-19T11:58:03.952+02:002012-08-19T11:58:03.952+02:00I Trinidad- och Tobago är det vanligt att man anvä...I Trinidad- och Tobago är det vanligt att man använder karamelliserat socker för att få smak och färg på kött och i grytor(fast då har man inte så mycket socker), gott blir det i alla fall! Momahttp://www.momaskitchen.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-33904187054585334412012-08-17T22:07:17.102+02:002012-08-17T22:07:17.102+02:00Låter spännande och lite ovanligt. Så att man är s...Låter spännande och lite ovanligt. Så att man är sugen på att testa. Man kan ju hoppa desserten:)mumsfillibabahttps://www.blogger.com/profile/12137771847884920287noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-82526859200121056432012-08-17T00:01:59.346+02:002012-08-17T00:01:59.346+02:00En sak till vi har gemensamt, vi köper numera med ...En sak till vi har gemensamt, vi köper numera med oss en receptbok från ett nytt land vi besöker istället för onödiga souvenirer som efter några år kastas bort eftersom de bara står och samlar damm. <br /><br />I alla fall har frugan en "att-baka-lista" :)Livsnjutarnas Gourmetkökhttp://bloggen.fi/livsnjutarnasgourmetkoknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-75274930063691142252012-08-16T21:32:18.643+02:002012-08-16T21:32:18.643+02:00Jag läste precis som Tina 2 msk och sen :-O 2,5 dl...Jag läste precis som Tina 2 msk och sen :-O 2,5 dl! Inget för de där LCHF-arna... Men visst jag skulle lätt kunna ha i större mängder honung i maten so why not. I ert kök låter allt gott! Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-29904651608754011342012-08-16T20:46:32.461+02:002012-08-16T20:46:32.461+02:00Hihi, skrattar bäst som skrattar sist:) Missde du ...Hihi, skrattar bäst som skrattar sist:) Missde du möjligtvis de 2½ dl som står under de 2 msk? <br />Ljuvligt, vilket som, helt rätt:)Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-41416462267843002062012-08-16T20:13:07.712+02:002012-08-16T20:13:07.712+02:00jag hoppas ni borstade tänderna ordentligt efter d...jag hoppas ni borstade tänderna ordentligt efter den här sockerchocken! ;P fast det är ju bra för det är som huvudrätt och efterrätt i ett, så slipper man dra ut på det så mycket, om man har jobbiga gäster. hoho. det ser väldigt gott ut iaf!Pernillahttp://chibichibimoon.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-58365819943146997782012-08-16T15:03:44.024+02:002012-08-16T15:03:44.024+02:00Låter som en rätt jag provat på en buffé - och den...Låter som en rätt jag provat på en buffé - och den var god, fast lite ovanlig i smaken först förstås. <br /><br />I Tyskland karamelliserar man stekt potatis ibland och det är mycket gott. Såg i dagarna ett recept på just det med rosmarin, vitlök, chili och balsamico i också. Står på min to-do-lista, kanske även på er nu? kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-3454666084422795842012-08-16T09:38:50.297+02:002012-08-16T09:38:50.297+02:00Hihi, 2 msk! Jag läste varningstexten först och ha...Hihi, 2 msk! Jag läste varningstexten först och hade gissat på 2 dl, minst! :-D Karemelliserad lök är ljuvligt, säkert det här med!tinahttp://www.pickipicki.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-46201035514557039352012-08-16T01:37:12.490+02:002012-08-16T01:37:12.490+02:00Hihi, ja men vadå..karamelliserat är ju underbart ...Hihi, ja men vadå..karamelliserat är ju underbart gott!! jag karamelliserar lök i tid och otid och får alltid kommentaren "ska du ha socker i maten" och jo..det ska jag :P Ser supersmarrigt ut!! Kram MaryMaryhttp://madebymary.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-21327925199905180722012-08-15T23:22:12.300+02:002012-08-15T23:22:12.300+02:00Åh, älskar chocker! Socker innehåller den klart, m...Åh, älskar chocker! Socker innehåller den klart, men ingen grädde och annat onyttigt. En spännande rätt helt klart.<br /><br />Kram MalinMalin`s Dinerhttps://www.blogger.com/profile/14998972587027076301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-10175280840077036232012-08-15T22:12:06.345+02:002012-08-15T22:12:06.345+02:00Jag smakade en rätt som denna innan jag slutade at...Jag smakade en rätt som denna innan jag slutade att äta fläskkött. Jättegott vill jag minnas. Numera äter jag lamm och nöt nån gång men tror inte att det funkar att karamellisera. Möjligen kyckling.<br /><br />Spännande med nästa chock... Jag väntar - naket eller inte. Kram!Erikahttps://www.blogger.com/profile/18046361900248624243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-43438526007844920922012-08-15T21:57:04.091+02:002012-08-15T21:57:04.091+02:00Håkan som fortsatt att fundera hälsar att du kansk...Håkan som fortsatt att fundera hälsar att du kanske ska hälla i allt från marinaden utom quornen och låta det koka ihop en stund, innan du tillsätter quornen. Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-40188239014306255152012-08-15T21:55:24.430+02:002012-08-15T21:55:24.430+02:00Men det borde man ju kunna, det tror vi absolut. D...Men det borde man ju kunna, det tror vi absolut. Du måste ju prova och se hur det blir, vi blir nyfikna! Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232282486110127427.post-59778943271213873432012-08-15T21:40:16.443+02:002012-08-15T21:40:16.443+02:00Har aldrig hört talas om karamelliserat kött... ka...Har aldrig hört talas om karamelliserat kött... kanske inte så konstigt, en vegetarian som jag :) Kan man karamellisera quorn månne tro?<br /><br />Bali-chock låter finfint, ser jag fram emot!Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.com