måndag 6 juli 2015

Jordgubbsdaiquiri och några Skånetips.

I dag är det faktiskt ingen vanlig dag, det är första vår "riktiga" semesterdag! Och som om att det inte räckte med det så firas det födelsedag här i köket, det är fru Mårtensson som passar på att ha fyllerårsdag denna måndag. Vi firar med att spendera dagen inomhus där vi väntar på att vår soffa ska hitta hem till oss, tack och lov så fläktar det lite mer idag så vi förgås inte helt och hållet av värmeslag:)
Fast egentligen väntar vi till kvällen med firandet, vi har nämligen tänkt oss att spendera aftonen på en av våra favoritrestauranger i stan och avnjuta en födelsedagsmiddag där!


I väntan på vår soffa och restaurangbesök så bjuder vi er på en härlig sommardrink som både svalkar och smakar gott av sommarens absoluta bär - jordgubben! Och vem vet, kanske vi gör er sällskap och mixar samman en jordgubbsdrink till oss själva också.

Naturligtvis går det alldeles utmärkt att blanda samman din daiquiri utan alkohol också alkoholfri, ersätt då romen med en skvätt sodavatten eller varför inte alkoholfri cider.

Frozen strawberry daiquiri  
6 cl vit rom (sodavatten eller alkoholfri cider för alkoholfri drink)
ca 15 små frusna jordgubbar, använder du färska så öka på antalet isbitar
ca 10 isbitar
½ dl pressad limejuice
1 msk florsocker
färska myntablad
Mixa samman alla ingredienser i en mixer, häll i glas och servera.


Den Mårtenssonska helgen har gått i en flygande fläng, i fredags var vi ju som bekant på en utflykt som bjöd på god mat. Det var Ankis systerson Freddy som tog med oss på en alla tiders bra restaurang i Malmö, Rebell hette den otroligt trevliga kvartersrestaurangen som låg alldeles i närheten av Triangeln. Otroligt god mat serverades av fantastiskt trevlig personal och vi kan varmt rekommendera stället!
Lördagen bjöd på strandhäng mest hela dagen och en grillkväll hemma hos goda vänner fick avsluta den heta sommardagen.

För att toppa av hela helgen så var vi iväg på sommar-ute-teater i går tillsammans med Björkenäsarna, som först bjöd på middag i sin trädgård och sedan på fika i gröngräset i slottsträdgården. Sommarteatern får bli dagens tredje tips från oss till er, för vi misstänker att ni är några som håller till här nere i södra Skåne, speciellt nu under sommaren 

Det är Marsvinsholmsteatern som i år visar pjäsen "Kom igen, Charlie", en komedi som vi skrattade gott åt men som samtidigt är väldigt tankeväckande med ett väldigt aktuellt ämne... Teatern ser man alltså i slottsträdgården på Marsvinsholms Slott ca 1 mil utanför Ystad, onsdagar-söndagar till och med den 9:e augusti. En av skådespelarna kände vi igen lite extra och det visade sej att vi gissade helt rätt, det var ju Reine i "Tre kronor"!

Då har ni fått ta del av både dryck, restaurang och kultur och vi hoppas att ni hittade något som passade er smak. Vi hoppas att ni alla får en fortsatt fin måndag, semesterfirare eller ej och att resten av veckan blir alldeles strålande!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

  1. Grattis till semester, och extra grattis på bemärkelsedagen!
    Och grattis till oss som får så många bra tips!

    SvaraRadera
  2. Stort grattis på födelsedagen ♥

    Hoppas ni tycker lika mycket om soffan hemma hos er som i affären!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Ja, när den äntligen dök upp och det var en soffa som levererades istället för kylen de först ville leverera till oss så är den alla tiders bra, tack :)

      Radera
  3. Grattis Anki önskar vi från Sicilien😊 vilka härliga tips ni bjuder på. Ha det bra
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Milla, så härligt det låter med Sicilien!
      Kramar

      Radera
  4. Hurra, hurra, hurra!!! Och tack för alla fina tips, utomhusteater låter supermysigt tycker jag. Och daiquiri, gaaah. Sjukt gott. Kram!

    SvaraRadera
  5. G R A T T I S !
    Och tack för tips! Älskar jordgubbar och älskar drinkar och älskar Skåne!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!