tisdag 19 januari 2010

Torsk till middag.

Vad äter ni till middag i dag? I Mårtenssons kök äter vi Asiatisk torsk med ris och grönsallad till. Vi försöker att äta fisk 2 gånger i veckan, ibland lyckas vi och ibland inte… denna veckan blir det nog det senare, tyvärr. Hade Anki fått bestämma hade vi ätit fisk eller skaldjur 5 dagar i vecka, men Håkan är inte riktigt med på det, så 2 gånger är vår kompromiss. Vi har några fiskrecept som vi gärna kommer tillbaka till och som har lagt sig i ”favorit i repris” kategorin och detta är ett av dom;

Asiatisk torsk
400-600 g torskfilé
½ lime, saft och rivet skal
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 röd paprika
2 tsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
persilja
Dela fisken i portionsbitar, salta och droppa på lime.
Hacka all lök och fräs i en djup panna. '
Tillsätt tärnad paprika, ingefära, sambal, vatten, buljong, limeskal och kokosmjölk.
Koka upp och låt puttra ett par minuter.
Lägg i fisken och sjud under lock till fisken är klar, ca. 5 minuter.
Smaka av med lime och strö på persilja.


Så, där har ni vår middag denna tisdag, enkel, snabb och smakrik.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails