söndag 7 mars 2010

Krämig tacopaj

Så har vi då varit på nya IKEA i Malmö men tyvärr kan vi inte säga att vi blev imponerade precis. Trångt i gångarna, stressigt i kassorna med dålig plats för att packa ner och ett alldeles för litet "korvstånd". Men lite inköp blev det i alla fall, bl.a matta och spegel till vårt nytapetserade sovrum och ett dekorationsset för tårtor och kakor.
Eftersom det var så lång kö till korvmojjen så körde vi hem och började kocka middag direkt efter att vi hade packat upp våra fynd. I kväll blev det en god tacopaj med sallad till, efter ett recept som vi fått av Ankis jobbkompis Lisa, riktigt gott.
Det är bäst att göra den i springform för den behöver bli riktigt hög för att hålla all fyllning.


Lisas tacopaj
Deg: 
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör
1½ dl mjölk
Fyllning
500 g köttfärs
1 msk olja
1 finhackad lök
40 g tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 hackade tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
Blanda smöret med de torra ingredienserna och häll i mjölk.
Rör samman till en deg som sedan trycks ut i en form.
Stek färs och lök, pressa i vitlök och stek färdigt.
Häll i kryddorna och vatten och låt puttra tills vattnet är borta.
Häll färsen i pajskalet, hacka tomaterna och lägg på färsen.
Blanda crème fraiche, majonnäs och ost och bre ut i formen.
Gratinera pajen mitt i ugnen, 12-15 minuter på 200 graders värme.
Garnera ev. med skivad rödlök och pepperoni.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

1 kommentar:

  1. Hej på er, nu ska vi testa er tacopaj o hoppas den smakar som den ser ut! Nu snart är det " cykelsadelmuff på" som gäller Håkan!

    Tack för fin inspiration.

    Mvh Fredrik o Maria i K-bro

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!