lördag 2 januari 2021

Hej och välkommen till Mårtenssons kök

För elva år sedan, faktiskt exakt på dagen, öppnade vi dörren till vårt kök och skrev vårt första blogginlägg. När vi började hade vi inte en susning om vad det innebar att driva en blogg, vi hade knappast ens kikat in på någon själv, men efter mycket tjat från Ankis syrra om att börja dela med oss av vår matlagning gjorde vi slag i saken. 
Vi valde lättaste vägen med färdig mall, tryckte och knappade lite och så drog vi igång, fast beslutna om att fortsätta så länge vi tyckte det var roligt att dela med oss av maten vi lagade. 


För mat har vi lagat, både gott och mindre gott, och hur många recept vi samlat ihop har vi inte en aning om, men ska vi våga oss på en gissning så drar vi till med 2000 mellan tummen och pekfingern... 2053 inlägg har det i alla fall blivit. 


Inlägget om hur man kan röka lax på egen hand på ett hyfsat enkelt sätt är vårt mest lästa genom alla åren. Förutom att röka mat så har vi har saftat och syltat, stoppat korv och torkat kött, lagt in sill och bakat, lagat husman och fixat buffé
Runt jorden har vi rest på våra tallrikar och besökt bland annat Tyskland och Mexiko, Indien och Italien


Och jisses så kul vi haft och så mycket vi fått uppleva under dessa elva år tack vare vårt bloggkök, det hade vi väl aldrig kunnat föreställa oss ens i vår vildaste fantasi! Vi har varit på och själva ordnat bloggträffar, fått träffa kända och okända kockar och andra matglada personer, varit med i både mattidningar och recepthäften och fått smaka på så mycket gott och spännande som vi säkert aldrig hade ens kommit i kontakt med annars. 


Några gånger har vi haft äran att få göra speciella samarbeten med t.ex Bagarn & Kocken, Heinz, Arla och Electrolux - fantastiskt spännande och så oväntat! 
Och kan ni tänka er, minsann så hamnade vi på Bookatables topplista över Sveriges bästa matbloggar 2015 - då stod glädjen högt i taket i köket!

Som grädde på moset har vi fått nya vänner, vänner för livet, bloggvänner som vi förmodligen aldrig ens träffat om vi inte hamnat här! Tänk ändå vilka härliga överraskningar vi bjuds på i livet när vi slår in på nya outforskade vägar. 
Under åren har det hänt en del även i vårt privatliv och de allra flesta har vi valt att dela med oss av här, blandat med alla recept och matbilder. Familjemedlemmar har lämnat oss och nya har tillkommit (två av dom klädda i fjäderskrud!), vi har flyttat och bytt arbetsuppgift, det har varit hjärtinfarkt och depression varvat med härliga resor, fester och restaurangbesök. Ja precis så som livet ser ut i ett kök! 


Men nu är det dags att plocka undan, städa, diska och stänga dörren till det Mårtenssonska bloggköket. Bloggen och alla recept kommer att finnas kvar, men några nya inlägg och recept kommer det inte att dyka upp. Vi känner oss helt enkelt färdiga med vårt bloggliv, nöjda och glada sätter vi därför punkt idag på vår 11-års dag och tackar för oss. Är ni fortsatt nyfikna på våra mateskapader så kör vi vidare på både vår facebooksida och vårt Instagramkonto 😉😉

Så tack alla köksgäster som kikat in här genom åren, somliga av er har hängt med sedan dag ett, tack för alla fina kommentarer, alla härliga komplimanger, glada hurrarop, ros (och ris)!
Var rädda om er, ät och drick gott. Och glöm inte bort, livet är för kort för att dricka husets vin!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

 1. Tack för alla goda recept ni delat med er. Jag har en hel pärm med utskifter. Er blogg har varit så befriande enkel och humoristisk. Inte full med heminredning och skrytresor där maten får en biroll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket för komplimangen, det värmer så och vi blir väldigt glada över dina fina ord!

   Radera
 2. Stort tack! Jag har läst många år med aldrig kommenterat. Inspirerande recept som lagats i ett vanligt kök, inte som vissa bloggar som ser ut som de lagats i en studio. Har också uppskattat inblickar i livet. Tack och ta hand om er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för din kommentar, den uppskattas och gör oss väldigt glada! Ta hand om dej, och ha det gott.

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!