fredag 7 januari 2011

Så kom då dagen.

Så kom då dagen vi hade oroat oss för, men ändå väntat, Ankis mor lämnade oss på trettonaftons tidiga morgon. Hon somnade på tisdagseftermiddagen för att inte vakna mer och vi är tacksamma för att hon fick ett så lugnt och värdigt slut. Hon lämnar ett stort tomrum i våra liv och vi kommer att sakna henne ofantligt mycket, men vi är glada över den tid vi fått tillsammans och allt vi lärt av henne. Tack Gun!

Dagens inlägg blir en liten mathyllning till min underbara mor, hon gillade verkligen pasta även om det inte blev så ofta hon åt det. Jag och mor tog alltid tåget till Malmö två gånger om året tillsammans när det var tid för rean, en gång i januari och en gång i augusti, och shoppade loss. Vi brukade börja med en frukost på ett fik och därefter gav vi oss i kast med affärerna. Middagen såg vi alltid till att äta någonstans där de serverade god färsk pasta med en smarrig, gräddig sås. Efter middagen blev det lite mer shopping som nästan alltid avslutades i en blomsteraffär nära tågstationen där de bl.a har ett stort utbud av orkidéer.
Dessa dagarna håller jag nära mitt hjärta och det är så jag ska minnas henne.


Pasta med lövbiffssås
400 g lövbiff
1 dl crème fraiche
2.5 dl matlagningsgrädde
½ pkt philadelphiaost
1 pressad vitlök
1 finhackad schalottenlök
1-2 msk fransk senap
hackad persilja
Strimla biffen och stek den i smör, krydda under tiden med salt och peppar. Ta ur köttet ur stekpannan, håll varmt och stek därefter löken. Blanda ner övriga ingredienser, rör om och blanda ner köttet. Låt det bli genomvarmt och servera till färsk kokt pasta.

Ta hand om varandra, kramas en extra gång och njut av livet.
Anki och Håkan

26 kommentarer:

 1. Beklagar sorgen. Det är aldrig lätt även om man har sett det komma. =(

  SvaraRadera
 2. Åh, vad ledsamt men skönt att hon fick somna in stilla... Tänker på er och sänder massor av stora kramar och varma tankar. Sköt om er!!

  SvaraRadera
 3. Usch då, låter inget kul. Beklagar sorgen. Vill inte ens tänka tanken på att det skulle hända min mamma något.

  SvaraRadera
 4. Beklagar er sorg å tänker på er! <3

  SvaraRadera
 5. Beklagar sorgen och tänker på Er.
  /Lena och Anders

  SvaraRadera
 6. har ordentligt med tårar i ögonen, jag tänker på er ska ni veta!

  SvaraRadera
 7. Usch... Skönt iaf att det blev ett lugnt slut. Jag tänker mycket på döden och förlora mina kära. Låter hemskt. Blir så när jag nästan dagligen träffar familjer som förlorar någon, gamla som unga. Jag vet inte hur jag skulle klara av att komma vidare. Hur klarar man sig utan sin mamma eller pappa? Eller ännu värre, Berra eller barnen. På något sätt går det, även om man knappt kan tro det. En bamsekram till dig Anki, ja till er båda!

  SvaraRadera
 8. Beklagar sorgen, men skönt att hon fick somna in lugnt och stilla.
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Ahh.... Det kom en liten tår här också när jag läste texten... Beklagar sorgen och tycker ni är så fina som hyllar henne med en maträtt! Hjärtan i massor till er... KRAM KRAM!!

  SvaraRadera
 10. Sorgligt! Tänker på er och förstår att det är tungt. Skönt ändå att ha fina minnen! Att hedra med en god maträtt är som att tända ett ljus.

  Stor varm kram till er båda!

  SvaraRadera
 11. Beklagar verkligen..som Remsan skriver kan jag bara hålla med...Många tankar till er! <3

  SvaraRadera
 12. Det blev med tungt hjärta som jag läste ert inlägg. Om ni visste vad jag känner med er. Eller, det gör ni kanske. Mina varmaste tanker till er båda men lite extra till dig Anki.

  SvaraRadera
 13. Sänder en varm tanke till er!
  De flesta i kommentarerna beskriver det med de tankarna som jag känner.

  Er pastasås ser lovely ut!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Beklagar sorgen och skickar en kram till Er.
  Sorgen finns, men kvar är även alla fina minnen,

  SvaraRadera
 15. Nej, så tråkigt! Tur att det finns fina minnen kvar i alla fall. Ta hand om varandra. Tänker på er. Kram!

  SvaraRadera
 16. jag beklagar sorgen. även om det var väntat så gör det ju ändå fruktansvärt ont. stor kram till er båda två, ta hand om er!

  SvaraRadera
 17. Sitter också här och gråter, vad tråkigt att höra. Jag beklagar sorgen och tänker på er. Jag tycker det är jättefint att du hedrar din mamma med hennes favoritmat på bloggen. Min pappa var väldigt intresserad av matlagning, och när han dog för 7 år sedan och vi städade ur hans hus tog jag hand om hans receptsamling som han samlat ihop sig under många år, med gulnade tidninsurklipp och egna noteringar. Hade jag bara fått välja en enda sak från hans hus hade jag valt den. Jag bläddrar i den då och då, minns honom genom de maträtter han brukade laga och hans handstil, och känner mig lite närmre honom varje gång jag tittar i den.

  SvaraRadera
 18. Tänker på Dig, Anki och vet precis hur du har det. En Mamma är en Mamma!

  STOR KRAM till Dig och till Håkan med förstås. :)

  SvaraRadera
 19. Jag beklagar sorgen och gläds med er att hon fick ett stillsamt slut!

  Ta hand om er!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 20. Beklagar sorgen :( Varma kramar!

  SvaraRadera
 21. Ett fint sätt att hedra Gun! Det är fantastiskt hur mat kan kopplas till en person och hur den maten kan bära på minnen.

  SvaraRadera
 22. Sänder mina varmaste tankar till er! Njut av de härliga minnena som ni haft tillsammans, det stärker mitt i allt det jobbiga! Kram Gourmetmorsan

  SvaraRadera
 23. Beklagar er förlust! Saknaden är stor, minnerna finns kvar! I fredags var vi på min mans mormors begravning och samma dag fick jag ett samtal om att min mormor gått bort. :-(

  SvaraRadera
 24. Jag beklagar förlusten av din mor! Skönt ändå att hon fick ett fint slut. Kramar i massor till er!

  SvaraRadera
 25. Beklagar sorgen och sänder en stor varm kram till er.
  Kram
  Therese

  SvaraRadera
 26. Oj..hade missat att det nu var "över". En stor kram till er. Tänker på er!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!