onsdag 9 juni 2010

Syrensaft

Äntligen kom så onsdagen och det blev dags för provsmakning av vår syrensaft, så spännande. Färgen på saften såg enormt inbjudande ut, djupt rosa, och den doftade underbart. Smaken då? SÅ GOD!!! Påminner lite om läsksorten Pink Grape, lite åt det beska hållet men inte riktigt så beskt som grapefrukt kan smaka.
Den kan säker bli väldigt god att blanda till en somrig drink på, en riktig törstsläckare. Har ni möjlighet att plocka syrenblommor så tycker vi absolut att ni ska prova att göra saft på dom och bli lika glatt överraskade som vi.
Receptet var otroligt enkelt och ingredienserna få:


Syrensaft    ca 4 liter
2 liter vatten
2 kg socker
50 g citronsyra
40-50 klasar syrenblommor
Skölj snabbt av blommorna och repa av dom från stjälkarna. Lägg alla blommor i en väl rengjord hink och häll i citronsyran. Koka upp vattnet och sockret och slå det över blommorna. Rör om, låt det svalna och täck sedan med plastfolie. Låt hinken stå svalt under 3 dagar, rör om då och då, och sila därefter bort blommorna. Förvara saften i frysen om den inte ska drickas direkt. Blanda med vatten och njut av den underbart goda smaken av sommar!

Enkelt, eller hur? Syrensaft kommer absolut bli ett stående inslag under kommande somrar, det kan ni lite på!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

4 kommentarer:

 1. Oh, är den klar?! Häftigt! Nu får jag skynda mig ut...

  SvaraRadera
 2. Alldrig hört talas om att man kan göra! Smakar det lika gott som syrener doftar så är det ju uuuunderbart!!!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad gott det låter. Håller med Sofie smakar det lika gott som det doftar måste det ju vara helt fantastiskt gott. Synd bara att min syrener redan är överblommade ;( Men nästa år...

  SvaraRadera
 4. Låter hur spännande som helst! Ska absolut provas! Särskilt om den passar i drinkar... hi hi...

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!